Schweppes İsrail malı mı? Schweppes hangi ülkenin markası? Schweppes sahibi kimdir?

Schweppes İsrail malı mı? Schweppes hangi ülkenin markası? Schweppes sahibi kimdir?
 Muhabir
Vatandaşlar İsrail- Filistin Savaşı'nın ardından İsrail markalarına karşı boykot başlattı. Bu da vatandaşların hangi markanın hangi ülkeye ait olduğuna ilişkin olduğunu merak ediyor. Peki, Schweppes İsrail malı mı? İşte detaylar...

Schweppes İsrail malı mı?

Schweppes İsrail malı değildir. İsviçre'de kurulan bir İngiliz markasıdır. 1783 yılında Johann Jacob Schweppe tarafından kurulmuştur. 1986 yılında The Coca-Cola Company tarafından satın alındı ve şu anda Coca-Cola'nın bir yan kuruluşudur.

Schweppes, dünyanın dört bir yanındaki 100'den fazla ülkede satılmakta. Türkiye'de de Coca-Cola tarafından üretilmekte. Ancak, bu üretim İsrail'de değil, Türkiye'de yapılmakta.

Bu nedenle, Schweppes'in İsrail'e herhangi bir ekonomik desteği yoktur.

sc-1.jpg

Schweppes hangi ülkenin markası?

Dünya genelinde tanınan gazlı içecek markası Schweppes, İngiltere kökenli bir markadır. 1783 yılında Alman asıllı İsviçreli bilim insanı Johann Jacob Schweppe tarafından İsviçre'nin Cenevre kentinde kurulan Schweppes, dünyanın ilk soda üreticisi olma özelliğini taşımaktadır.

Schweppes, 1830 yılında İngiliz şirketi Schweppe & Co. tarafından satın alındı. Bu satın almayla birlikte Schweppes, İngiltere'nin en tanınan gazlı içecek markalarından biri haline geldi. 1997 yılında Schweppes, The Coca-Cola Company tarafından satın alındı. Bu satın almayla birlikte Schweppes'in üretimi ve markanın tüm hakları The Coca-Cola Company tarafından yönetilmeye başlandı. Günümüzde Schweppes, dünya genelinde 190'dan fazla ülkede satılmakta. Türkiye'de ise 1960'lı yıllardan beri satılmakta.

sc-3.jpg

Schweppes sahibi kimdir?

Schweppes'in sahibi, Amerika Birleşik Devletleri merkezli bir içecek şirketi olan The Coca-Cola Company'dir. The Coca-Cola Company, 1997 yılında Schweppes'i satın alarak markanın sahibi olmuştur.
Schweppes, 1783 yılında İsviçre'nin Cenevre kentinde kurulmuştur. Dünyanın ilk soda üreticisi olma özelliğini taşıyan Schweppes, İngiltere kökenli bir markadır. The Coca-Cola Company, Schweppes'in yanı sıra Dr. Pepper, Fanta, Sprite, Powerade, Minute Maid ve Simply gibi birçok tanınmış içecek markasının da sahibidir.

The Coca-Cola Company'nin Schweppes'i satın alması, gazlı içecek sektöründe önemli bir gelişme olarak değerlendirilmiştir. Bu satın almayla birlikte The Coca-Cola Company, Schweppes'in sahip olduğu güçlü marka değerinden ve geniş dağıtım ağına erişme imkanına kavuşmuştur.

sc-4.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.