Seçimde bütün bölgeleri kazanacağız 

AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Engin Pehlivanlı, göreve başladığı günden itibaren bugüne kadarki süreyi Gazetekale’ye anlattı.

AK PARTİ İL BAŞKANI ENGİN PEHLİVANLI: “CUMHUR İTTİFAKI İLE KIRIKKALE MERKEZ VE BAZI İLÇELERİMİZDE YEREL SEÇİM İÇİN ORTAKLIK OLABİLİR”


RAMAZAN CAN BENİM ABİMDİR 
14-28 Mayıs seçimleri sonrası mevcut İl Başkanı Mustafa Kaplan’ın milletvekili seçilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından AK Parti Kırıkkale İl Başkanlığı görevine atanan Engin Pehlivanlı, yeni yönetimiyle birlikte yaptıkları çalışmalarını anlattı. Gazetekale Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Gökdemir’in sorularını yanıtlayan Pehlivanlı, nostalji sevdasından yerel seçimlere, yönetim eleştirilerinden Ramazan Can’a kadar önemli açıklamalarda bulundu. Adalet Bakan Yardımcısı Ramazan Can’a abi diye hitap ettiğini söyleyen Pehlivanlı, “Başımız ne zaman sıkışsa her zaman bizim yanımızda, sağ olsun” ifadesinde bulundu. 

İŞPORTACILIK YAPTIM, KARTPOSTAL SATTIM 
Çocukluk yıllarının Kaletepe Mahallesi’nde geçtiğini ifade eden Pehlivanlı, İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi’nde eğitim hayatını tamamladığını söyledi. Üniversite öğrencilik dönemini işportacılık, kartpostallar satarak geçirdiğini söyleyen Pehlivanlı, “O dönem Eminönü Belediye Başkanı Kırıkkaleli Tahir Aktaş bizlere çok yardımcı oldu. Allah kendisinden ve ekibinden razı olsun. İstanbul’da 17-18 yıl yaşadım. Artık İstanbul’un zorluğu, kalabalık oluşu bizleri boğdu ve 2010 yılında memleketimize döndük. Pehlivanlı, siyasetle tanışmasını ise o dönem İstanbul’da Milli Gençlik Vakfı’nın yurtlarında kalarak olduğunu özetledi.

PARTİMİZE YA DA KİŞİLERE ASLA KÜSMEDİM 
AK Parti’nin yıllardır yönetiminde ve çeşitli görevlerinde yer aldığını vurgulayan Pehlivanlı, “Mehmet Demir’in İl Başkanlığı döneminde partiyle tanıştık. Mürsel Akçay’ın İl Başkanı olmasıyla birlikte yarı profesyonel olarak girdik.  Siyasete uzak değilim, ailemizin genlerinde var. O günden bugünlere kadar hep o yönetimlerin içinde yer aldık. Bugüne kadar bazı görevler verildi, bazı görevler verilmedi. Ama bugüne kadar hiç kimseye küsmedim. Siyaset, uzun soluklu sabır isteyen meşakkatli bir iş. Siyaseti severek yapmıyorsan siyasete küsebilirsin. Ama ben siyaseti keyif alarak severek yapıyorum.”

İL BAŞKANI OLACAĞIMI BİLİYORDUM 
Pehlivanlı, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “AK Parti Genel Merkezi tarafından gece saatlerinde arandım ve genel merkezimize gittim. Bugüne kadar hiç kenarda durmadım, daima işin içindeydim. Onun yanında, bunun yanında gibi olaylara girmedim. Her zaman kendi başımıza mücadele ettim. Genel merkezimize de bir arkadaşımla birlikte gittim. 
İçeri girdiğimde o görevi alacağımı hissettim. Mülakatımız çok başarılı geçti ve orada tekrar hissetim ve Cumhurbaşkanımız bu görevi bana verdi.”

KAVGADAN, GÜRÜLTÜDEN UZAK DURACAĞIZ 
“Yeni yönetimimizle birlikte büyük mücadele sergileyeceğiz. Kavgadan, gürültüden uzak duracağız. Yönetim listemiz için yaklaşık 300 başvuru vardı. Bu sayıyı 40 kişiye indirmek bizim için çok zor oldu. 4 dönemdir parti yönetiminde yer almış kişilerden bir liste oluşturduk. Tabii ki burada listede yer alamayan bazı arkadaşlarımız arasında kırgınlıklar oluştu. Zaman içerisinde onlarla da görüşerek bu kırgınlıkları bitirmiş olduk.”

SEÇİMLERDE ORTAKLIK OLABİLİR 
“Yol haritamızı belirledik ve 2024 seçimlerinde Kırıkkale dahil bütün bölgelerde kazanmak istiyoruz. Genel Başkan Yardımcılarımızın Cumhur İttifakı ile ortaklık olup olmayacağı konusunda görüşmeleri devam ediyor. Görüşme sonucuna göre Kırıkkale merkez ve ilçeleri için bazı yerlerde ortaklık olma ihtimali var. Şuan 7 Ekim’de yapılacak olan genel merkez kongresini bekliyoruz. Kongre sonrasında her şey daha netlik kazanacaktır.”

MEHMET SAYGILI’YI ADAYLIĞINDA DESTEKLERİZ 
“Seçime kısa bir süre kaldı. Bunun için var gücümüzle sahadayız. Kırıkkale Belediye Başkanımız Mehmet Saygılı şuan mevcuttaki başkanımız. Tekrardan belediye başkanlığı için bazı gündeme gelen konular var. Eğer genel merkezimiz aday gösterirse onun yanında olacağız hiç şüphesiz ve de sonuna kadar destekleriz.” 

ROKETSAN, BİNLERCE KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK 
“Bizim bütün gönül ve makam kapılarımız halka açıktır. Halkımızın bizden en çok talep ettiği şeyler tayin ve işsizlik. İşsizlik konusunda elimizden geldiğince yardımcı oluyoruz. Şehrimize ROKETSAN’ın kurulmasıyla birlikte işsizlik alanında sorun kalmayacak. İşe alımlarda kalifiye ve meslek sahibi alımlarında Kırıkkaleli şartı olmasını koşacağız. Tam kapasiteli çalıştığı andan itibaren 4 bin kişi burada çalışacaktır.”

CAN, KAPLAN VE SAYGILI UYUMUMUZ VAR 
“Bakan Yardımcımız Ramazan Can, Milletvekilimiz Mustafa Kaplan ve Belediye Başkanımız Mehmet Saygılı ile bir uyumumuz var. Ben kendisine Ramazan abi diye hitap ediyorum. 
Her ne kadar Kırıkkale siyasetinin üzerine çıksa da elimiz gözümüz bizim ağabeyimiz. Milletvekilimiz Mustafa kaplan ile tam 10 yıldır aynı yönetimlerde yer aldık. Gerçekten vekilimizle iyi bir diyaloğumuz var. Siyasetin ötesinde bir arkadaşlığımız var. Bunu siyasete yansıtıyoruz. Başkanımız Mehmet Saygılı bizim büyüğümüzdür, abimizdir. Gittiğimiz geldiğimiz yerlerde güç birliğiyle çalışıyoruz. O uyumu yakaladık” dedi.

Haber: Ahmet Gökdemir 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.