Sensodyne İsrail malı mı? Sensodyne hangi ülkeye ait? Kaç yılında piyasaya sürüldü?

Sensodyne İsrail malı mı? Sensodyne hangi ülkeye ait? Kaç yılında piyasaya sürüldü?
Türkiye’de de satılan İsrail malları da oldukça merak ediliyor. Marka marka İsrail malları araştırılıp boykot edilmekte.Peki, Sensodyne markası İsrail malı mı, hangi ülkenin? Sensodyne kimin? İşte Sensodyne hakkında merak edilenler...

Sensodyne İsrail malı mı?

Sensodyne İsrail malı değil. Sensodyne'nin kurucusu Alexander Block, Amerikalı bir eczacıydı. Sensodyne, 1907 yılında Brooklyn, New York'ta kuruldu. Sensodyne'nin şu anki sahibi olan GlaxoSmithKline, İngiltere merkezli bir şirkettir.

sen-1.png

Sensodyne hangi ülkeye ait?

Sensodyne, İngiliz ilaç ve kişisel bakım şirketi GlaxoSmithKline'a aittir.Sensodyne, Amerika Birleşik Devletleri'nde doğdu, ancak şu anda İngiliz bir şirkete ait. Bu nedenle, Sensodyne'nin kökenleri Amerika Birleşik Devletleri'ne dayanmaktadır, ancak şu anda İngiliz bir şirket tarafından kontrol edilmekte.

Sensodyne, 1989 yılında Block Drug tarafından satın alındı ve 2000 yılında GlaxoSmithKline'a katıldı. Bugün, Sensodyne dünyanın en popüler diş macunu markalarından biridir.

Sensodyne'nin kurucusu Alexander Block, Amerikalı bir eczacıydı. Sensodyne, 1907 yılında Brooklyn, New York'ta kuruldu. Sensodyne'nin şu anki sahibi olan GlaxoSmithKline, İngiltere merkezli bir şirkettir.

sen-3.png

Kaç yılında piyasaya sürüldü?

Sensodyne, 1907 yılında eczacı Alexander Block tarafından kurulan Brooklyn, New York merkezli bir şirket olan Block Drug tarafından ilk satılan bir diş macunu markasıdır. 1980 yılında, Sensodyne, hassas dişler için ilk diş macunu olan Sensodyne Sensitive'ı piyasaya sürdü.

sen-4.png

Kurucusu kim?

Sensodyne'nin kurucusu Alexander Block, 1881 yılında New York'ta doğdu. 1902 yılında Columbia Üniversitesi'nden eczacılık diploması aldı. 1907 yılında, Block Drug şirketini kurdu ve Sensodyne diş macunu markasını yarattı. Block, 1964 yılında öldü.

sen-5.png

Sensodyne kaç ülkede satılmakta?

Sensodyne, dünyanın 80'den fazla ülkesinde satılmakta. Ürünler, hassas dişleri olan insanlara yardımcı olmak için tasarlanmış çeşitli formüllerde mevcuttur.

Sensodyne'nin en çok satıldığı ülkeler arasında Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, İngiltere, Avustralya ve Japonya bulunuyor. Sensodyne, Türkiye'de de yaygın olarak satılmakta.

sen-6.png

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum