Snickers İsrail malı mı? Snickers hangi ülkenin malı? Snickers'ın kurucusu kimdir?

Snickers İsrail malı mı? Snickers hangi ülkenin malı? Snickers'ın kurucusu kimdir?
Son dönemde en çok merak edilen konulardan biri olan Snickers markasının menşei, detaylı şekilde araştırılıyor. Peki, Snickers İsrail malı mı? Snickers hangi ülkenin, kimin markası? İşte, detaylar…

Snickers İsrail malı mı?

Snickers İsrail malı değildir. Snickers, Amerika Birleşik Devletleri merkezli çok uluslu bir şirket olan Mars tarafından üretilmekte. Mars Snickers, 1911 yılında Franklin Mars tarafından kurulmuştur. Dolayısıyla Snickers, Amerika Birleşik Devletleri'nin ürünlerinden biridir.

Snickers, dünya genelinde yaygın bir atıştırmalık markası olup, farklı ülkelerde üretilmekte. Türkiye'de de Snickers, Mars tarafından üretilmekte.

Snickers'ın İsrail ile herhangi bir bağlantısı yoktur.

sn-2.jpg

Snickers hangi ülkenin malı?

Dünyanın en popüler çikolata barlarından biri olan Snickers, Amerika Birleşik Devletleri'nin malıdır. Snickers, 1923 yılında ABD'de ilk kez hazırlanmıştır. İlk seri üretim ise 1930 yılında başlamıştır. 1929 Kasım'ında ise Chicago kentinde ilk fabrika faaliyete başlamıştır. Markanın adı Mars Incorporated şirketinin kurucusu olan Mars ailesinin atının adından gelmekte.

Snickers, çikolata kaplı nuga, yer fıstığı ve karamelden oluşan bir atıştırmalıktır. İlk kez 1923 yılında Franklin Mars tarafından geliştirilmiştir. Mars, ürünün adını en sevdiği atından almıştır. Snickers, kısa sürede popüler hale gelmiş ve günümüzde dünyanın en çok satan çikolata barlarından biri haline gelmiştir.

Snickers, bugün dünyanın 70'den fazla ülkesinde satılmaktadır. Türkiye'de de çok sevilen bir atıştırmalıktır. Snickers, özellikle spor müsabakaları, sinemalar ve eğlence mekanlarında popülerdir.

Snickers, Mars Incorporated şirketinin en önemli markalarından biridir. Şirket, Snickers'ın yanı sıra Mars, Milky Way, Twix, M&M's gibi dünyaca ünlü çikolata barları üretmekte.

sn-3.jpg

Snickers'ın Türkiye'deki üretimi

Snickers, Türkiye'de Mars Wrigley Türkiye tarafından üretiliyor. Şirketin İstanbul ve Kocaeli'de bulunan fabrikalarında Snickers'ın yanı sıra Mars, Twix, M&M's, Skittles, Bounty ve Orbit gibi markaların ürünleri de üretiliyor.

sn-4.jpg

Snickers'ın Kurucusu: Franklin Mars

Snickers'ın kurucusu Franklin Mars, 1883 yılında Pennsylvania'da doğmuştur. Mars, 1911 yılında babasının şekerleme şirketini devralmıştır. Şirketin adını Mars Candy Company olarak değiştiren Mars, yeni ürünler geliştirmeye başlamıştır.

Franklin Mars, 1923 yılında Snickers'ı geliştirmiştir. Snickers, kısa sürede popüler hale gelmiş ve şirketin en önemli markalarından biri haline gelmiştir. Franklin Mars, 1934 yılında vefat etmiştir.

Snickers, günümüzde de Franklin Mars'ın en önemli miraslarından biri olmaya devam etmekte.

sn-5.jpg

Snickers'ın İngiltere'deki tarihi

Snickers, 1990 yılına kadar Birleşik Krallık, Man Adası ve İrlanda'da Marathon (Curly Wurly) adıyla satılmıştır. 2004 yılında, Snickers bar'ın yerini aldı ve Eylül 2004 Yiyecek ve İçecek Federasyonu (FDF) "Yiyecek ve Sağlık için Manifesto" ile uyumlu olacak şekilde tasarlandı. FDF manifestosunun bir kısmı, yiyecek ve içecek endüstrisinin daha sağlık bilincine sahip olmalarını teşvik etmek için yedi eylem sözü idi. Porsiyon boyutunun düşürülmesi, daha net gıda etiketleri ve yağ, şeker ve tuz seviyelerinin azaltılması FDF rehineleri arasındaydı. Mars Incorporated, 2005 yılında kral çubuklarını çıkarma ve bunları paylaşılabilir çubuklarla değiştirme sözü verdi. Bir Mars sözcüsü, "Bir kısımda gelen kral çubuklarımız değişecek, böylece paylaşılabilirler ya da birden fazla durumda tüketilebilirler.

Bunlar nihayetinde çift çubuk paketi olan 'Duo' ile değiştirildi. Duos'taki bu değişiklik, ağırlığı 3,5 - 3,29 ons (99 - 93 g) düşürmesine rağmen, fiyat aynı kaldı. Ambalaj, bir Duo'nun iki çubuğa nasıl dört basit eylemle açılacağı konusunda adım adım resimli talimatlar içeriyor. Mars'ın sözlerini yerine getirdiğini belirttiği gibi, Duo formatı Ulusal Obezite Forumu ve Ulusal Tüketici Konseyi tarafından eleştiriyle karşılandı.

sn-6.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.