Soğuk Algınlığına İyi Gelen Bitkiler Ve Çaylar Nelerdir?

Soğuk Algınlığına İyi Gelen Bitkiler Ve Çaylar Nelerdir?
Soğuk algınlığı diğer adı nezle, genellikle kış aylarında ortaya çıkan, yüzlerce virüsün yol açtığı burun ve boğaz hastalığıdır. Hava değişimi gibi durumlarda virüs vücuda girerek kuluçkaya yatar. Bu kuluçka süresi 1 ila 3 gündür.

Kuluçka süresi 1 ila 3 gündür. Bu süre içerisinde kişide burun akıntısı, hapşırma, halsizlik, iştahsızlık gibi durumlar olur.

Geçmişten bugüne soğuk algınlığı zamanlarında, ıhlamur tüketimi ön plana çıkmaktadır. Metabolizmayı güçlendiren ıhlamur, vücut içindeki sıvıyı daha hızlı dışarı atmaktadır. Zencefil ve limon çaylarının tüketimi, vücut için gerekli olan C vitamini alımını sağlamaktadır. C vitamini alımı ile birlikte vücut direnci artmakta olup iyileşme aşaması hızlanmaktadır.

ihlamur-cayinin-faydalari.jpg

Ada çayı ve naneden oluşan bitki çayı karışımı, vücut ısısını yükselterek terlemeyi gerçekleştirmektedir. Bununla birlikte vücut kendini onarıp yenilemektedir. Kış aylarında ve mevsimsel geçişlerde soğuk algınlığına yakalanmamak için vücut direncinin güçlendirilmesi gerekmektedir. Özellikle gribe yakalanmadan önce içilen bitki çayları, vücut direncine katkıda bulunmaktadır. Zencefil, ıhlamur, ekinezya ve yeşil çay, soğuk algınlığına iyi gelen bitki çayları arasında yer almaktadır.

ada-cayinin-faydalari.jpg

Bitki çayı, kış aylarında metabolizmayı güçlendirmek ve boğazlara iyi gelmesi için tüketilmektedir. Soğuk algınlığına iyi gelen bitki çaylarının ortak özelliği, C vitamini içermeleri olmaktadır. Bunun yanında iyi beslenme ve meyvelerin tüketimine dikkat edilmektedir. Ne kadar etkili beslenilirse, metabolizma soğuk algınlığına karşı o kadar direnç kazanmaktadır.

Soğuk algınlığına iyi gelen bitki çayları:

Kuşburnu Çayı: Bağışıklık sistemini güçlendiren bir yapısı vardır. Hastalıklara karşı direnci artırır ve C vitamini deposudur. Günde 2-3 fincan kadar tüketmekte fayda var.

Ekinezya Çayı: Bağışıklık sistemini güçlendiren bir diğer çaydır. Üst solunum yolu enfeksiyonlarından korunmak için de düzenli tüketimi yardımcı olur. Her gün 2 fincan kadar içebilirsiniz.

Hibiskus Çayı: İçeriğindeki antioksidanlar ve C vitamini ile bağışıklık sistemini güçlendirir, bedeni rahatlatır. Hastalıklardan korunmak için günde maksimum 3 fincana kadar içilebilir.

Ihlamur Çayı: Buharı burun tıkanıklığını açmaya, çayı ise boğaz ağrısını, öksürüğü azaltmaya yardımcı olur. Ağrı ve iltihap giderilmesinde de kullanılabilir.

Adaçayı Çayı: Üst solunum yolu enfeksiyonlarında ve gribe bağlı mide sorunlarında kullanılabilir.

Papatya Çayı: Boğaz ağrılarını gidermede ve vücudu sakinleştirmede yardımcıdır. Uyumaya yakın içildiğinde vücudun dinlenmesi ve sağlıklı bir uyku uyunmasına yardımcı olur.

Zencefil Çayı: Soğuk algınlığı ve öksürüğe iyi gelir. Gribe bağlı oluşan mide sorunlarının giderilmesinde de zencefilden yardım alabiliriz. Limonla iyi bir ikili olduklarını da unutmamak lazım.

Tarçın Çayı: Soğuk algınlığı semptomlarını azaltmakta ve boğaz ağrısını gidermekte etkili bir çaydır.

Nane Çayı: İçeriğindeki mentol ile gribin neden olduğu boğaz ağrısı, bulantı, burun tıkanıklığı gibi durumların çözümünde etkilidir.

Karanfil çayı: Gribe bağlı solunum ve mide problemlerinin çözümünde yardım alacağımız çaylardan biridir.

bogaz-agrisini-dindiren-5-bitki-cayi-4009-1.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.