Soğuk havada saçlara dikkat!

Soğuk havada saçlara dikkat!
Havaların soğumasıyla birlikte özellikle bu mevsim geçişlerinde saç dökülme durumlarıyla karşı karşıya kalınabiliyor. Saçlarını çok seven ve saç dökülmelerini önlemek isteyenler için tavsiyeler haberimizde.

ENFEKSİYON SORUNLARI GÖRÜLEBİLİR

Soğuk havalarda saç dökülmesinin nedenleri bir hayli fazladır. Özellikle yanlış saç bakımı ve bunun beraberinde gelen saç derisinin hava almaması problemi neticesinde dökülme ile karşılaşılır. Saç derisinin hava almasını önleyen birçok sebep bulunmakta. Özellikle bere ve şapka kullanımının kış aylarında artması saçların dökülmesine zemin hazırlar. Havasız kalan saç derisi kökleri zayıflatır ve beraberinde sadece dökülme değil, enfeksiyon sorunları da görülür.

sac-3.jpeg

FARKLI SORUNLAR MEYDANA GELİYOR

Kış aylarında doğru bakım yapıldığında saçın göreceği zarar da azaltılır. Soğuk havaların saça etkilerinin temeli bağışıklık sistemine dayanır. Kişilerin kış aylarında hastalanmaya daha meyilli olmaları sebebi ile vücutta farklı sorunlar meydana gelir. Bu sorunlar doğrudan ya da dolaylı olarak saç sağlığını da etkiler. Bu dönemde özellikle saç derisine, etkisi bilimsel olarak kanıtlanmamış olan yöntemleri uygulamak da saçın negatif olarak etkilenmesine sebep olabilir. Saçlar, normal şartlarda her gün 50-100 adet arasında dökülür. Bu dökülme, saçın doğal büyüme ve dökülme döngüsünün bir parçasıdır. Ancak soğuk havalarda saç dökülmesi daha fazla olabilir.

sac-2.jpeg

ARTAN SAÇ DÖKÜLMESİ

Yine kuru hava ve nem eksikliği sebebiyle soğuk havalarda daha çok saç dökülmesi yaşarız. Bu kadınlar arasında daha yaygındır.

sac-1.jpeg

DONUK VE MAT GÖRÜNÜM:

Soğuk havaların saçlara zarar vermesinin en büyük sebebi kuru havadır. Dolayısıyla en büyük ip ucu saçları nemli tutmaktır.

sacc-5.jpeg

SAÇINIZ SOĞUK HAVALARDA AŞIRI KURUR:

Kuru hava tüm saç şeytanlarının kökü. Hava sıcaklığı düşmeye başladığında havadaki nem seviyesi de orantılı olarak düşer. Bu yüzden günlük saç bakımına saçlarınıza nem meleği dokunuşu yapacak içerikler kullanın.

basliksiz-1.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.