Tıp Fakültesi’nde tarama polikliniği açıldı

Tıp Fakültesi’nde tarama polikliniği açıldı
 Haber Merkezi
Kırıkkale ve çevre illerdeki vatandaşlara en iyi şekilde sağlık hizmeti sunma gayretiyle imkanlarını zenginleştiren Tıp Fakültesi Hastanesi Dr. Öğretim Üyesi Baki Derhem tarafından Aile Hekimliği ve Tarama Polikliniği hizmeti verilmeye başlandı.

ÖN TANILAR BELİRLENİYOR.

Aile Hekimliği ve Tarama Polikliniğinde yaş (çocuk, yetişkin, yaşlı) ve cinsiyet ayrımı yapılmaksızın tüm başvuranların birinci basamak düzeyinde ayaktan muayene ve tetkikleri yapılıyor ve gerekli görülen durumlarda hastalar uygun bölümlere yönlendiriliyor. Başvuranların ayrıntılı öz ve soy geçmişlerinden yola çıkılarak diyabet, hipertansiyon, kolesterol yüksekliği, tiroid bozuklukları ve kanser gibi hastalıklar için risk faktörlerinin tespit edildiği Aile Hekimliği ve Tarama Polikliniğinde hastalığın tanısı, tedavisi, izlemi yapılmakta ve hastaların başvurmaları gereken birimler için ön tanılar belirleniyor.

YAŞAM TARZI ÖNERİLERİ

Üniversite tarafından konu hakkında yapılan açıklamada; “Poliklinik hizmetleri kapsamında ayrıca bu hastalıklara yönelik genel sağlık taramaları yapılmakta ve bireylere yaşam tarzı önerilerinde bulunulmaktadır. Enfeksiyöz hastalıkların birinci basamak tanı-tedavi-takip algoritmalarına göre tedavileri uygulanmakta aynı zamanda polikliniğe başvuran hastalara koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında bilgilendirmeler de yapılmaktadır. Bireyselleştirilmiş periyodik sağlık muayeneleri ve tetkikleri de polikliniğimizde sunulan hizmetler arasında yer almaktadır” ifadesine yer verildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.