Tiyatro sahnesinden sinemaya 

Tiyatro sahnesinden sinemaya 
Emre Pala'nın yazıp yönettiği yapımcılığını Hakan Yusufogulları ile Mesut Erbaş’ın üstlendiği ve Kırıkkaleli oyuncu Sude Aleyna Kahraman’ın yer aldığı 'Ziri Cin' filmi vizyondaki yerini aldı

Tiyatro merakınız ne şekilde başladı?
“17 yaşındayken çok agresif ve sinirli biriydim. Psikoloğa gittim ve tavsiye üzerine aktivitelere katılmaya başladım. Sosyal medya üzerinden bir tiyatro topluluğuyla tanıştım. Kurs sahibi Ömer Konakçı’dan gerek kamera önü eğitimi, gerek sahne eğitimi ondan aldım. 4 yıl kadar tiyatroyla uğraştım birçok oyunda sahnedeydim, baktım seviyorum oyunculuğu tam bana göre tabi ailem memuriyet istese de ben oyunculuktan yanayım. 2019 yılında o zamanlar üniversiteye hazırlanıyordum, dershaneye gidiyorum aklımda asla oyunculukla alakalı hiçbir fikir yok. Korku filmi alanında bana bir teklif geldi.” 


Ne gibi zorluklar yaşandı? Hangi karakteri oynadınız?
“Filmde Zehra isminde bir karakteri oynadım. Filmi 2019 yılında Malatya’nın Cafana köyünde çektik. Araya pandemi süreci eklenince film biraz geç şekilde vizyona girdi. Köy gerçekten problemli bir köydü. Çünkü çekimler esnasında çok büyük problemler yaşadık. Yine de bizim için tatlı anılardı, güzel hatırlıyoruz ne kadar da korku olsa da filmi bitirdik. Bizim vizyon tarihimiz 22 Mayıs’tı. Pandemi süreci nedeniyle Temmuz ayında vizyona girdi.” 

Film ne anlatıyor? Filmin ana konusu nedir? 
“Korku filminde oynamak, korku filmi oyunculuğu çok başka bir şey çok zordu bizim için, çok zorlu süreçler atlattık, çok problem yaşadık. Şimdi seyirciyi korkutmak çok başka bir şey. Evet 4 yıl kadar tiyatroyla uğraştım ama film-dizi bu sektörler daha basit geliyor insanlara ama öyle değil. Dışardan göründüğü kadarıyla gerçekten çok zor bir süreçti. Defne ismindeki karakter çocukken yaşamış olduğu bir sorundan kaynaklı bu köyle alakalı bir problemi var. 
4 gazeteci olarak Malatya film festivali çekimleri için  gönderildik. Bu yolda Defne köyü görüyor, köye girmek istiyor ve hikaye bu şekilde başlıyor.”

Zehra karakteri iyi rolü mü, yoksa kötü rolü mü oynuyor?
“Zehra karakteri cinlere inanmayan bir karakter. Bu sebeple de Zehra, aslında çok saf bir karakter. Cinler çok çabuk Zehra karakterini ele geçirebilir. Cinler Zehra’yı ele geçiriyor çeşitli olaylar yaşıyor aslında Zehra dediğim gibi basit bir karakter ama kendine sahip çıkamadığı için çeşitli kan revan olaylarına maruz kalıyor.”

Bundan sonraki hayatında ne yapmak istiyorsun?
“4 yıl tiyatro ile uğraştım. Tiyatroyu orda noktaladım. Bir daha tiyatro ile uğraşacağımı düşünmüyorum yapmak da istemiyorum açıkçası. Tiyatro olarak değil, ama oyunculuk bakımından belki güzel işler çıkarsa önüme neden olmasın yapmak isterim. Ama asıl mesleğim oyunculuk değil, oyuncu olmak istemiyorum.” 

Kırıkkale halkına ne söylemek istersiniz?
“Hemşerinizi izleyin. Kırıkkale’yi çok seviyorum. Taşına toprağına kurban olurum o derece yani. Çok da burada durmuyorum aslında genelde. Malatya da yaşadığım için yazları 3 aya kadar buradayım. Akrabalarım anneannem ve dedem burada Kırıkkale’den çok bir ilgi bekledim aslında.”

Haber: Ahmet Gökdemir 

,


 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.