Üniversiteli kızlardan kadın şiddetine protesto!

Üniversiteli kızlardan kadın şiddetine protesto!
 Haber Merkezi
Kırıkkale Üniversitesi öğrencileri, kadına yönelik şiddet ve cinayetlere karşı duyarlılık oluşturmak amacıyla Yenişehir’de anlamlı bir protesto düzenledi.

TOPLUMSAL MÜCADELE GEREKTİRİYOR

Ellerinde “Yaşam Hakkı Kutsaldır”, “Kadına Şiddete Son”, “Adalet İstiyoruz” yazılı pankartlarla toplanan kalabalık, toplumda artan kadına yönelik şiddet olaylarına dikkat çekti. Öğrenciler, kadına yönelik her türlü şiddetin kabul edilemez olduğunu belirterek, bu sorunun yalnızca hukuki değil, toplumsal bir mücadele gerektirdiğini vurguladılar.

protesto.jpg

HEP BİRLİKTE SESİMİZİ YÜKSELTMELİYİZ

Grup adına yapılan açıklamada, "Kadınların yaşam hakkı hiçbir gerekçeyle ihlal edilemez. Şiddetin son bulması ve adaletin sağlanması için hep birlikte sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz" denildi. Protestoya katılan öğrenciler, yalnızca bireysel farkındalık yaratmakla kalmayıp, kadına şiddetin önlenmesi için yasaların daha etkin uygulanması gerektiğine de dikkat çektiler. Eylem, olaysız bir şekilde sona ererken, öğrenciler, benzer etkinliklerle toplumsal bilinç oluşturma çabalarına devam edeceklerini belirtti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.