Ünlü sucuk markasında at ve eşek eti tespit edildi!

Ünlü sucuk markasında at ve eşek eti tespit edildi!
 Haber Merkezi
Son yapılan denetimlerde, yüzde 100 dana eti olarak satılan bir ünlü sucuk markasında at ve eşek eti tespit edildi. Bu durum, tüketicilerin gıda güvenliği konusunda endişelerini artırdı.

HALK SAĞLIĞINI TEHDİT ETTİ

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan denetimlerde, Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde üretilen "Balıkçıoğlu Sucukları" markalı sucuklarda at ve eşek eti (tek tırnaklı eti) tespit edildi. Yüzde 100 dana eti olarak pazarlanan ürünlerin içeriği, halk sağlığını tehdit eden bir durum oluşturdu. 2 Ekim Çarşamba günü yayımlanan listede, "Işıl İşlem Görmüş Dana Sucuk" adıyla satılan ve Mayıs-Haziran tarihli paketlerde at ve eşek etine rastlandığı açıklandı.

sucuk-jpg2.jpg

ÇALIŞMALARINI SÜRDÜREREK

Ürünlerin üzerinde "Balıkçıoğlu Sucukları Hafif Baharatlı Katkısız %100 Dana Kasap Sucuğu" ifadesinin yer aldığı ve 500 gramlık paketinin internet üzerinden 270 TL'ye satıldığı belirtildi. Bakanlık, bu tür gıda üreticilerini ifşa etmeye yönelik çalışmalarını sürdürerek, tüketicilerin sağlığını koruma amacını gütmektedir. Yapılan denetimlerin artırılması ve gıda güvenliğinin sağlanması için gerekli önlemlerin alınacağı ifade edildi. Tüketicilerin dikkatli olması ve alışverişlerinde bu tür ürünlere karşı uyanık olmaları gerektiği vurgulandı.

sucuk-jpg3.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.