Vali Mehmet Makas’a fahri hemşehrilik unvanı

Vali Mehmet Makas’a fahri hemşehrilik unvanı
 Haber Merkezi
Kırıkkale’nin Karakeçili İlçesinde düzenlenen 30. Karakeçili Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Uluslararası Kültür Şenliği’nde Vali Mehmet Makas’a anlamlı bir hediye verildi.

HERKES BU ŞENLİKTE BULUŞTU

Kırıkkale’nin Karakeçili İlçesinde her yıl olduğu gibi bu yılda geleneksel hale getirilen 30. Karakeçili Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Uluslararası Kültür Şenliği düzenlendi. Renkli görüntülerin oluştuğu şenlikte 7’den 70’e herkes gönüllerince eğlendi. Kırıkkale Valiliği’nin himayelerinde, Karakeçili Kaymakamlığı ve Karakeçili Belediyesi’nin katkılarıyla kamu kaynakları kullanılmadan 30. Karakeçili Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Uluslararası Kültür Şenliği düzenlendi. İki gün boyunca süren şenlikte renkli görüntüler oluştu. Kortej yürüyüşü ile başlayan şenlik, mehteran gösterisi, konserler Ankara Seymen ekiplerinin gösterileri ve farklı etkinliklerle devam etti.

mkas2.jpg

BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI VERİLDİ

Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, şenlikte yaptığı açıklamada, Türk milletinin tarih boyunca adalet ve merhamet ilkeleriyle hareket ettiğini söyledi. Vali Makas, "Yüce Türk milleti, mazlumun yanında duran, işgal amacıyla değil, fetih amacıyla hareket eden bir millettir. Farklı etnik kökenlerden gelen tüm vatandaşlarımızla bir ve beraberiz.”

OSMANLI TUĞRASI HEDİYE EDİLDİ

“Gönül coğrafyamızda Kırgız, Tatar, Kazak; Anadolu’da ise Kürt, Türk, Laz, Çerkez ayrımı yapmaksızın, mezhebi Şafi, Sünni ya da Alevi olsun, hepimiz bir ve beraberiz" dedi. Konuşmanın ardından Vali Mehmet Makas’a “Fahri Hemşehrilik Beratı” ve “Osmanlı Tuğrası” takdim edildi. Okçuluk, çocuk tekvando gösterileri, karakucak güreşi gibi çeşitli gösteriler ile devam eden program yörük çadırlarının gezilmesinin akabinde program sona erdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.