Yarınlarımız öğretmenlere emanet

Yarınlarımız öğretmenlere emanet
Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle açıklamalarda bulundu. Saygılı, öğretmenlik mesleğinin önemine vurgu yaparak, öğretmenlerin özel gününü kutladı.

EMEK, SABIR, FEDAKÂRLIK

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, açıklamalarda bulundu. Saygılı, Büyük fedakârlık ve özveri göstererek, geleceğimizin teminatı sevgili yavrularımızı bir cevher gibi işleyen tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü en içten dileklerimle kutluyor, sağlıklı, başarılı, huzurlu yarınlar diliyorum. Saygılı, "Dünümüzü, bugünümüzü ve yarınımızı şekillendiren, aydınlık geleceğimize ışık olup toplumumuza her alanda yol gösteren Sevgili Öğretmenlerimiz, bir yandan dünyanın en kutsal mesleklerinden birini icra ederken, diğer yandan emek, sabır, fedakârlık ve hoşgörünün en yüksek manada sergilendiği ulvi bir görevi de yerine getirmekte ve bu konuda topluma çok önemli mesajlar vermektedir.

ÜSTÜN VE SEÇKİN BİR YERE SAHİP

“Bu onurlu ve kutsal mesleği yapan öğretmenlerimiz, aynı zamanda cehaletle savaşın en keskin kılıcı olarak, toplumların gelişmesini sağlayan, refah seviyesini yükselten ve onları her alanda daha müreffeh, başarılı, huzurlu ve güvenli kılacak yegâne unsuru da bizlere öğretmektedir. Bizler, millî ve manevi değerlerine kıymet veren bir milletiz. Bu değerlerimizle nefes alıp veririz. Değerlerimiz; evimizde, iş yerimizde yaşadığımız her yerde hayatımıza şekil verir. Gözümüzün nuru yavrularımızı, bizim değerlerimizle yoğuran öğretmen, işte bu sebeple milletimizin gözünde üstün ve seçkin bir yere sahiptir.”

FEDAKÂRLIKTAN ÇEKİNMEDEN YETİŞTİRMELİYİZ

“Bu vatanı emanet edeceğimiz yavrularımızı millî ve manevi değerlerimizle bilimin ışığında donatarak hiçbir fedakârlıktan çekinmeden yetiştirmeliyiz ki görevimizi layıkıyla yapmış olalım. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk “Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğitimciden mahrum bir millet, henüz bir millet adını alma yeteneğini kazanamamıştır.” ifadesi ise Türk Milleti’nin, öğretmenlerin ışığında yürüyen büyük bir millet olduğunu göstermektedir.”

404604811-3544546579121034-5930670086551628092-n.jpg

ÇALIŞMALARINDA BAŞARILAR DİLEDİ

“Bu yürüyüşte vatanını, milletini, devletini ve bayrağını seven şuurlu nesiller yetiştiren öğretmenlere her zaman Hz. Ali’nin “Bana bir harf öğretenin kırkı yıl kölesi olurum” meşhur sözündeki gibi millet olarak minnettar kalacağız. Bu vesile ile tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyor, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete irtihal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmet ve saygı ile anıyor, görevi başında bulunanlara çalışmalarında başarılar diliyorum. Fedakârca çalışan tüm öğretmenlerimize göstermiş oldukları bu azim ve başarılarından dolayı da ayrıca saygı ve şükranlarımı sunuyorum.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.