Yeni yılda vatandaşları yeni zamlar bekliyor!

Yeni yılda vatandaşları yeni zamlar bekliyor!
 Muhabir
Yeni yılda vatandaşları önemli bir zam bekliyor. TBMM'ye sunulan 2025 yılı Bütçe Kanunu Teklifi'ne göre, vergi, ceza ve harçlarda yüzde 44'e varan bir artış öngörülüyor

EN BÜYÜK PAY TAPU HARÇLARINA AYRILDI

Bu düzenlemeyle birlikte devletin kasasına toplam 282 milyar 538 milyon 376 bin lira harç geliri girmesi hedefleniyor. Gelecek yıl harç gelirlerinde en büyük payı tapu harçları alacak. 2025’te tapu harçlarından 122 milyar 488 milyon 929 bin liralık gelir elde edilmesi planlanıyor. Bu, toplam harç gelirlerinin yüzde 43,4'ünü oluşturacak ve özellikle gayrimenkul alım satımı yapan vatandaşları etkileyecek.

YARGI, NOTER, PASAPORT VE TRAFİK HARÇLARI

Yargı harçlarından 50 milyar 926 milyon 337 bin lira, noter harçlarından ise 12 milyar 379 milyon 25 bin lira gelir elde edilmesi bekleniyor. Pasaport ve konsolosluk harçları 18 milyar 398 milyon 163 bin lira ile bütçeye katkı sağlayacak. Trafik harçlarından ise 13 milyar 72 milyon 169 bin lira gelir sağlanacağı öngörülüyor.

yenizamlar2.jpg

2025'TE HANGİ VERGİ VE CEZALAR ARTACAK?

3 Kasım’da açıklanacak yeniden değerleme oranıyla birlikte, yılbaşından itibaren şu vergilerde ve cezalarda artış bekleniyor: Emlak Vergisi Çevre Temizlik Vergisi Motorlu Taşıtlar Vergisi. Gelir Vergisi istisnaları ve tarife dilimleri. Veraset ve İntikal Vergisi Damga Vergisi. Özel İletişim Vergisi. Trafik cezaları. Ehliyet ve pasaport harçları. Araç muayene ücretleri Yurt dışı çıkış harcı.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.