Yeşil alanlara özenli dokunuş!

Yeşil alanlara özenli dokunuş!
 Muhabir
Kırıkkale Belediyesi ekipleri tarafından havaların soğumasıyla birlikte ağaç budama işlemleri gerçekleştiriliyor.

DÜZENLİ BAKIMI İÇİN TİTİZLİKLE ÇALIŞIYOR

Kırıkkale Belediyesi ekipleri, kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte ağaç budama çalışmalarına hız verdi. Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün deneyimli ekipleri, şehir genelindeki park ve bahçelerde bulunan ağaçların düzenli bakımı için titizlikle çalışıyor. Ağaç budaması, ağaçların sağlıklı büyümesi, ömrünün uzaması ve çevreye daha güvenli bir görünüm kazandırılması için oldukça önemli taşıyor.

yesilalan2.jpg

HASTALIKLARIN YAYILMASINI ÖNLÜYOR

Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından konu hakkında yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Kırıkkale Belediyesi, yeşil alanların korunması ve geliştirilmesi konusunda önemli çalışmalar yürütüyor. Ağaç budama çalışmalarının yanı sıra yeni park ve bahçelerin oluşturulması, mevcut yeşil alanların bakımının yapılması gibi birçok proje hayata geçiriliyor. Ağaçların hastalık ve zararlılardan korunması: Düzenli budama, ağaçların hastalıklı veya zayıf dallarından arındırılarak hastalıkların yayılmasının önlenmesine yardımcı olur.”

yesilalan3.jpg

ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPILIYOR

“Ağaçların daha dengeli büyümesi: Aşırı uzayan veya birbirine dolanan dalların budanması, ağaçların daha dengeli ve sağlıklı bir şekilde büyümesini sağlar. Ağaçların ömrünün uzaması: Düzenli budama, ağaçların ömrünü uzatarak yeşil alanların daha uzun süre canlı kalmasını sağlar. Güvenliğin artırılması: Kırık veya hastalıklı dalların budanması, vatandaşların güvenliğini tehdit eden durumların önlenmesine yardımcı olur” ifadesine yer verildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.