Yeşilay’ın çalışmaları anlatıldı

Yeşilay’ın çalışmaları anlatıldı
 Haber Merkezi
Kırıkkale Yeşilay Şube Başkanı Yusuf Çalık, Kırıkkale Radyo Anadolu’ya konuk oldu. Çalık; Mustafa İşler’in hazırlayıp sunduğu “Kırıkkale Konuşuyor” programına canlı yayın konuğu olarak katıldı.

KIRIKKALE RADYO ANADOLU’YA TEŞEKKÜR

Kırıkkale Yeşilay Şube Başkanı Yusuf Çalık programda; Yeşilay’ın kuruluşundan günümüze kadar olan süreçlerini, yapmış olduğumuz çalışmaları, YEDAM hakkında bilinmesi gerekenleri ve bağımlılıklar konusunda detaylı bilgileri dinleyenlere aktardı. Çalık program sonunda konuşmasında; Bu güzel ve oldukça faydalı geçen programa davetleri ve misafirperverlikleri için Mustafa İşler’e ve Kırıkkale Radyo Anadolu’ya teşekkür ederim, dedi.

YEŞİLAY VE YEDAM


1920 yılında faaliyetlerine başlayan, dünyanın önde gelen sivil toplum kuruluşlarından biri olan Yeşilay; insan onurunu ve saygınlığını temel alır. Tüm toplumu ayrım gözetmeden zararlı alışkanlıklardan korumak için çalışır. Millî ve ahlaki değerleri önceler. Ulusal ve uluslararası düzeyde önleyici ve rehabilite edici halk sağlığı ile savunuculuk çalışmaları yürütür. Alkol bağımlılığıyla mücadele hedefiyle kurulmuş; kuruluşundan günümüze bağımlılık türleri artıkça Yeşilay’ın tüzüğüne yeni çalışma alanları eklenmiştir. Alkolden sonra; tütün, madde, kumar ve teknoloji bağımlılığı mücadele alanlarına dâhil olmuştur.

YEŞİLAY DÜNYA GENELİNDE 97 ÜLKEDE

Türkiye genelinde 120 Yeşilay şubesi, dünya genelinde 97 Ülke Yeşilay’ı bulunmaktadır. 2015 yılında kurulan Yeşilay Danışmanlık Merkezleriyle (YEDAM) bağımlı bireylere ve yakınlarına ücretsiz ayaktan psikososyal destek hizmeti verilmektedir. Türkiye’nin 81 ili ve KKTC’de olmak üzere toplam 107 YEDAM bulunmaktadır. YEDAM’a 115 Danışma Hattı üzerinden ulaşılabilmektedir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.