Başkanlardan Karakeçili’ye büyük ilgi

Başkanlardan Karakeçili’ye büyük ilgi
 Haber Merkezi
Kırıkkale’nin Karakeçili İlçesinde düzenlenen 30. Karakeçili Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Uluslararası Kültür Şenliği, vatandaşlardan olduğu kadar birçok belediye başkanı tarafından da büyük ilgi gördü.

KIRIKKALE’DEN HERKES BU ŞENLİKTE BULUŞTU

Her yıl olduğu gibi bu yılda 30. Karakeçili Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Uluslararası Kültür Şenliği düzenlendi. Gencinden yaşlısına, 7’den 70’e herkesi buluşturan şenlik, vatandaşlardan olduğu kadar birçok belediye başkanı tarafından da büyük ilgi gördü. Şenlik, Vali Mehmet başta olmak üzere; Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal ile birlikte bütün ilçe ve kasaba belediye başkanlarını ağırladı.

bbbbb.jpg

GÖSTERİLER BÜYÜK BEĞENİYLE İZLENDİ

Valilik koordinesinde kaymakamlık tarafından düzenlenen şenlik, belediye binası önünde mehter takımı eşliğinde gerçekleşen kortej yürüyüşüyle başladı, ilçe stadında da çeşitli gösterilerle devam etti. İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığına bağlı mehteran takımının seslendirdiği marşlar ve Çelik Kanatlar Timi’nin sergilediği "üzüm salkımı" gösterisi büyük ilgi topladı. Şanlıurfa Sıra Gecesi halk oyunları ekibinin performansları, öğrencilerin ok atma gösterileri ve güreş müsabakaları da renkli görüntülere sahne oldu. Kurulan kıl çadırlar, geleneksel kıyafetler ve sergilenen oyunlarla katılımcılara Yörük kültürü tanıtıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.