Bu pazarcı ayakta alkışlanır 

Bu pazarcı ayakta alkışlanır 
Kırıkkale’de yaklaşık 20 yıldır pazarcı esnafı olan Yaşar Yıldırım, 10 yıl önce şehit düşen teyzesinin oğlu İlyas Genel için tezgahında bulunan ürünleri şehit yakınları ve gazi ailelerine ücretsiz veriyor.

PAZARCI ESNAFINDAN ÖRNEK DAVRANIŞ. TEZGAHINDAKİ BÜTÜN ÜRÜNLER ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİNE ÜCRETSİZ 

 

ÖRNEK DAVRANIŞ SERGİLEDİ 
2012 yılında Diyarbakır'ın Lice İlçesi Abalı Köyü üs bölgesinde personel değişimi sırasında düşen helikopterde Uzman Çavuş İlyas Genel şehit düştü.  10 yıl önce vatana can veren pazarcı esnafı Yaşar Yıldırım, teyzesinin oğlunun hatırasını yaşatmak amacıyla örnek bir davranış sergiledi. 20 yıldır bir pazarcı esnafının yanında çalışan ve son 1 aydır kendi tezgahını açan Yaşar Yıldırım, örnek bir davranış sergiledi. Yıldırım, tezgahında sattığı bütün ürünleri şehit yakınları ve gazilerden ücret almıyor. 


VATAN KOLAY KAZANILMADI 
Kırıkkale’de uzun yıllar pazarcı esnafının yanında çalıştığını ve son 1 aydır kendi tezgahını açtığını ifade eden Yıldırım, “2012 yılında Diyarbakır'ın Lice İlçesi Abalı Köyü üs bölgesinde personel değişimi sırasında düşen helikopterde şehit düşen kuzenim Uzman Çavuş İlyas Genel için böyle bir şey düşündüm. Bu vatanın kolay kazanılmadığını, vatan için nice canlar, nice bedenlerin gazi olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Bu nedenle bütün esnaflarımızın teşvik alacağı bir çalışma başlattım” dedi. 


HERKES DUYARLI OLMALI 
Herkesin bu konuda duyarlı davranması gerektiğine dikkat çeken Yıldırım, “Kırıkkale’de pazarcılar arasında milyonluk şirketler var, komisyoncuların tezgahı var. Hiçbiri öyle bir etiket koyamadı. En garibanları benim aralarında. Tezgahımı açalı daha 1 ay oldu.  Benim tezgahımda böyle bir etiket var. Şehit ve gazi ailelerine çok teşekkür ediyorum. Çünkü çok temiz evlatlar yetiştirmişler bu vatana. Biz burada rahatça yaşayalım diye onlar orada can verdi. Bütün şehit yakını ve gazi ailelerimiz her hafta buradan gelip alışverişini yapabilirler” şeklinde konuştu.

Haber: Ahmet Gökdemir 


 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.