Dağdelen, “Değer vereceğiz, kıymet bileceğiz.”

Dağdelen, “Değer vereceğiz, kıymet bileceğiz.”
Kent Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kadir Yahşi, Ak Parti İl Başkanı Nuh Dağdelen ile röportaj yaptı. Gündemde konuşulan konulardan yaşanan kongre süreçlerine, yönetim kadrosundan Kırıkkale’nin sorunlarına kadar birçok konu ele alındı.

 

  • Kent Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kadir Yahşi, ikinci defa Ak Parti İl Başkanlığı görevini üstlenen Nuh Dağdelen ile röportaj yaptı. Gündemde konuşulan konulardan yaşanan kongre süreçlerine, yönetim kadrosundan Kırıkkale’nin sorunlarına kadar birçok konu ele alındı.
   
  • AK Parti İl Başkanı Nuh Dağdelen. 8 yıl sonra yeniden il başkanı olarak görevde. Davasına sahip çıktığını ve asla dava inancını kaybetmediğini söylüyor. Ve bir sloganı var; “Değer vereceğiz, kıymet bileceğiz. Kırıkkaleli hemşehrilerimizin hizmetkarı olacağız.”
      Öncelikle yeni göreviniz hayırlı olsun. Neler hissediyorsunuz? İl Başkanı oldunuz ve artık çok yoğunsunuz. Hayatınızda ne değişti?
  • Ben evimden işime, işimden evime giden bir adamım. Başka bir şeyim yok. Özel bir uğraşım yok. Çocuğumla, ailemle uğraşırım. İnanın 3 aydır il başkanıyım. 3 gün işime gidemedim. Her gün partideyim. Aileme zaman ayıramadım. Kongre sürecini yaşadık. Bütün vaktimi buraya harcıyorum. Allah rızası için elimizden gelen bütün gayreti göstermeye çalışıyoruz. Ben şunu da söyleyeyim. Benim hiçbir hesabım yok. Allah nasip ettiyse bir şeyler olur. Ben milletin gönlünü kazanayım derdindeyim.
  8 yıl partide görev almadınız. Bu süreçte partinizden hiç kopmadınız. Ve tekrar görev verildi. Ne hissediyorsunuz? 8 yılın özetini alabilir miyiz?
  • Ben Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a inanıyorum. Hiç hilafsız inanıyorum. AK Parti’yi bir misyon olarak görüyorum. Bir dava olarak görüyorum. O yüzden aktif siyasetin dışında olduğum bütün süreçte partimin programlarına katıldım. Özel programlar yaparak çalıştım. Ancak bunu partim bana tekrar görev versin diye değil, davaya inandığım için söyledim. Darbe gecesi Konya’daydım. Hemen Kırıkkale’ye geldim. Ardından Ankara’ya Kızılay Meydanı’na gittim. Orada vatandaşlar ile bir tankın üzerine çıktık ve durdurduk. Oradan genel merkeze gittik. Sabaha kadar genel merkezimizin önünde bekledik. Ve bütün bunları sosyal medya hesaplarımızdan paylaştık.
  Size çok zor bir görev verildi? Üç aylık süreçte neler yaşadınız, neler yaptınız?
  • Bizden istenen AK Parti’yi 2019 seçimlerine çok iyi hazırlamak. Önceliğimiz bu. Bu noktada vatandaşlarla birlikte iyi organize olmaya çalışıyoruz. Teşkilatlarımızı elden geçiriyoruz. İlk günden bu yana benim yapmaya çalıştığım şey tabandan yukarı doğru gitmek. Mahalle teşkilatlarımızdan başladık çalışmaya. Tabanın sesini dinledik. İnsanlar ne istiyor? Buna bakıyoruz. Onların problemini çözerek işe başladık. Tabii ki küskünler, dargınlar var. Onların gönüllerini kazanmaya çalıştık. Netice itibari ile ilçe teşkilatlarımızın kongrelerini yaptık. Merkez İlçemizin kongresini ve devamında İl Kongresini yaptık. İlçelerde bizi temsil edecek arkadaşlarımızla bir yapı kurmaya çalıştık. 2 bin nüfuslu ilçelerimizde 500 kişilik kongreler yaptık. Çok heyecanlı ve canlı kongreler yaşadık. Ardından Merkez İlçe kongresi çok kalabalık ve coşkulu oldu. Kırıkkale siyasi tarihinde ilk defa böyle güçlü ve coşkulu kongre yaptık. Dolayısı ile genel merkezimizde çok memnun kaldı. Orada başarılı olduk. Arkasından da bütün stratejimizi il kongresi üzerine kurduk. Burada da başarılı olduk. Kırıkkale siyasi tarihinde çok canlı bir kongre gerçekleştirdik. Hem kongre yaptık, hem de miting yaptık. İki buçuk ayda tabana ve teşkilata yaptığımız çalışmaların karşılığını aldık.
  Parti sizden ne bekliyor ve ne istendi?
  • Bana verilen görev, uyumu tesis etmek. Belediye başkanlarımızla, milletvekillerimizle, teşkilatımızla uyumu tesis edeceğiz. Bunun için elimden geleni yapıyorum. Benim bir prensibim var. Asla gayri hukuki işimiz olmadı. Bundan sonrada gayri ahlaki ve gayri hukuki işimiz olmaz. Bütün siyasetteki anlayışımız bunun üzerine kurulu. Elimizden geldiğince insanlara hizmet edeceğiz. Başka bir derdimiz yok. Hizmet edeceğiz. Sorunları çözeceğiz.
  Parti içi küskünlükler vardı. Bunu nasıl aşacaksınız yada neler yaptınız bu güne kadar?
  • Evet, bu maalesef doğru… Olmadı değil. Ancak ben yönetimi kurarken de bu konuya çok dikkat ettim. Amacım küskünleri, kırgınları bir araya getirmek. Kimseyi kırmamak için elimden geleni yapıyorum. Gençlere çok önem veriyorum. Siyaset düşünen insanları sosyal medyada değil de, partide yapması için davet ettim. Buyursunlar gelsinler, burada siyaset yapsınlar istiyorum. Sosyal medyada kimse hesaplaşmasın. Bu işler nasip işi. Bende 8 yıl sonra tekrar il başkanlığına geldim. Herkes olaya böyle bakmalı. Bende böyle bakıyorum. Hepsi gelim geçiyor. Bize verilen görevi layığı ile yapmamız gerekiyor.
  Yönetimi kurarken yeni yüzleri bir araya getirdiniz. 26 yaşında Türkiye’nin en genç kadın kolları başkanını seçtiniz. Nasıl bir süreçti? Kriterlerinizi nasıl belirlediniz?
  • Genel Merkez Nuh Dağdelen’e güveniyor. Benim kıstasım iyi niyet. İyi niyetle çalışırsan başarmaman mümkün değil. Dolayısı ile yönetimi kurarken buna dikkat ettim. Genel Merkeze tabii ki sordum. Anlattım. Birde benim herhangi bir hesabım yok. Allah ne dilerse ol olur. Allah istemezse olmaz. Nasip bu. Allah yardım etmezse kim yardım edebilir. Daha ötesi olabilir mi? Çok iyi çalışma arkadaşlarımız var. İyi bir ortam ve koordinasyon sağladık. Allah rızasından başka bir derdimiz yok. Gayri ahlaki işimiz yok. Çok şükür bütün arkadaşlarım hizmetkar. Bize bir emanet verildi. Hakkaniyetler bu emaneti yürüteceğiz. Başka bir düşüncemiz yok. İnsanlar gençleri eleştiriyor. Bende diyorum ki senin yapıp, gençlerin yapamadığı ne var? Gençlerin bugün başaramadığı ne var? Gençlerin önünü açmalıyız. Ben ilk il başkanı olduğumda 33 yaşındaydım. Ben yönetimime güveniyorum. Gayet başarılı olacağız. Birde Ak Parti en az gençlerden oy alıyor. O yüzden gençlere yatırım yapmamız lazım. Gençlerle aynı dili konuşacak arkadaşlara ihtiyacımız var. Kırıkkale yüzde 63 oy almışız. Oyumuzu yüzde 70 nasıl çıkartacağız? Stratejimiz bu. Kimseyi ötekileştiremeyiz. Herkese hitap etmeliyiz.
    Bir sloganınız var. Bunun hikayesini anlatır mısınız?
  • Bu ikinci dönemde, “Değer vereceğiz, kıymet bileceğiz. Kırıkkaleli hemşehrilerimizin hizmetkarı olacağız.” Sloganını geliştirdim. Anlayışım bu, derdim bu. Geçmiş geçmişte kaldı. Geçmişi düzeltme imkanımız var mı? Hayır. Gelecekte ne olacak? Bir dakika sonra ne olacak bilen var mı? Belki öleceğiz. Allah murad ettiyse var. Bunun farkındayım. O zaman sadece içinde bulunduğumuz an var. Eğer bu anı yaşarken doğru kararlar alırsak, gelecek güzel şekillenecek. Ancak yanlış işler yaparsak, yanlış kararlar alırsak, gelecek bizim için yanlış şekillenecek. Dolayısı ile Allah için var gücümle gayret gösteriyorum. Vallahi billahi kapıdan gelenlerin çoğunu tanımıyorum. Ancak her kim geldiyse yardımcı olmaya çalışıyoruz. Hemen müdahale ediyorum. Bazen yapamayacağımız işte, insanları kırmadan sorunu anlatmaya çalışıyorum. Buraya gelen herkese yardımcı olmaya çalışıyorum. Çok ilginç hikayelerle karşılaşıyorum. Amacım Allah’ın rızasını kazanmak. Tek gayem memleketimin insanına hizmet…
  Parti olarak sosyal anlamda neler yapıyorsunuz?
  • Memleketimizin bütün insanların sorunları bizimde sorunumuz. Kapıdan çevirmiyoruz. Hatta biz kapılarını çalıyoruz. Şimdi 3 bin kişilik kışlık giyecek dağıtacağız. Bunların içerisinde kaban, bot ve pantolon var. Liste belirlendi, inşallah en kısa sürede dağıtımını yapacağız. Hasta olanlara elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bazı ağır hastalar olabiliyor. Bunlar için bakanlığımızla birebir irtibat kuruyoruz. Sağ olsunlar çözüm olmaya çalışıyorlar. Şehirle kaynaşmak için bir araya geliyoruz.
  Kırıkkale’nin sorunlarını ele aldınız mı? Bununla ilgili ne gibi çalışmalar yaptınız?
  • Şimdi artık bilimsel çalışacağız. Konya’da bir iletişim profesörü var. Bu konuda ciddi bir çalışma yapıyorlar. Bir araştırma alt yapısı oluşturuyoruz. Bunun bütçesini falanda konuştuk. Sadece start vereceğiz. Kırıkkale’de büyük bir kamuoyu araştırması yaptıracağım. İnsanlar Kırıkkale’de neyi sorun olarak görüyor? Siyasette neyi sorun olarak görüyor? Neyi çözümünü bekliyorsa, bizde buna yönelik çalışma yapacağız. Dolayısı ile elimizde bir bilimsel veri olacak. Bununla konuşacağız. Ona göre problemlerin çözümü noktasında gayret göstereceğiz.
  Sivil Toplum Kuruluşları ile ilgili ne gibi bir çalışma içerisinde olacaksınız?
  • Bütün başkanlarla görüşüyoruz. Herkesi aradık ve kongremize davet ettik. Onlara şunları söyledim. Birlikte çalışırsak güçlüyüz dedim. STK’larla her zaman birlikte olacağız. Esnaf, eşraf ve başkanlarla bir araya geleceğiz ve onlarla ilgili yapacağımız çalışmaları anlatacağız. Şuan iyi ilişkiler kuruyoruz. Onlardan Allah razı olsun bizleri kırmıyorlar. Bizde problemlerin çözülmesi noktasında elimizden geleni yapıyoruz.
    Gençlerle ilgili neler düşünüyorsunuz?
  • Gençlerle uğraşacaksınız. Onları dinlemek çok keyifli… Bence gençlere yatırım yapan kazanır. Ben çok seviyorum. 2010-2016 arası Kırıkkale Üniversitesinde part-time vergi hukuku derslerine girdim. Sırf gençlerle bir arada olmak için. Paylaşmak ve faydalı olmak için yaptım bunu.
  Erken seçim ihtimali var mı? Ne düşünüyorsunuz?
  • Kesinlikle hayır. Partimiz bütün plan ve projesini 2019 için hazırlıyor. Vatandaşında böyle bir seçim talebi de yok. Bizim genel merkezimizin kongresi en erken yaz aylarından önce olmaz. Daha hala büyükşehirlerde ilçe kongreleri yapılıyor. Büyükşehirlere hiç girilmedi. Şahsi kanaatim, olmaz mümkün değil.
  AK Parti 2019’da vatandaşa ne vaat ediyor? Ülke insanı neden AK Parti’ye oy vermeli?
  • AK Parti hizmet partisi. Hizmet yolu. Partimizin 2023 hedefi var. Ülke olarak 2023’te dünyanın ilk 10 ekonomisi içerisinde yer almak. AK Parti daima hizmet için var olmuş bir partidir. Her alanda partimiz gereken projelerin planını yapıyor. Havalimanları, köprüler takdire şayan. Kırıkkale’de son yıllarda yapılan projeler takdire şayan. Daha Kırıkkale için birçok proje var. Kongremizde Başbakanımız Binali Yıldırım’dan merkeze spor salonu sözü aldık. Benim hayalimdi. Bu şehir için birçok hayalim var. Daha bir çok iş yapacağız. Allah izin verirse, ömür verirse hayallerimi gerçekleştireceğim. İşsizliğe çözüm olacak projeler ürüteceğiz. Allah izin verirse bun başaracağız.

nuhdagdelen.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.