Doktorun ihmali genç öğretmenin gözünü kör etti

Doktorun ihmali genç öğretmenin gözünü kör etti
2004 yılında gözünde görme bozukluğu şikayeti ile doktora giden Kırıkkaleli Öğretmen Emel Vural, 2005 yılında yaptırdığı ‘kornea nakli ameliyatı’ tam 14 yıl sonra gözünü kör etti.

DAHA İYİ GÖRMEK İSTERKEN GÖZÜNDEN OLDU 
Yıllar önce gözünde yaşadığı bir sağlık problemi nedeniyle ameliyat masasına yatan öğretmen Emel Vural, 2005 yılında maliyeti doktor ihmali nedeniyle gözünden oldu. İstanbul’da bulunan S. Göker isminde bir göz doktoruna 2 bin 200 Euro karşılığında ameliyat olduğunu söyleyen Vural, “Gözümü çizdirmek istersen sonrasında bana kornea içi lensten bahsedildi. 
1 yıl içinde asistanları her zaman beni arayarak bu ameliyat sonrası hayatımın kurtulacağını söylediler. Yoğun aramalara karşın hocanın bu işi bildiğini düşünerek karar verdim ve ameliyatı oldum. 2010 yılında yine aynı hocanın bir televizyon programında göz içi lensin korneaya zamanla zarar verdiğini gördüm.” 

DOKTOR ADETA BENİMLE DALGA GEÇTİ 
Bu program sonrası hemen İstanbul’a doktorun yanına gittiğini belirten Vural, “Programını izlediğimi söyledim ve o konuyu anlattım. Benimle dalga geçti ve benim Eskişehir’de bulunan doktoruma yönelik ‘Sizin doktorunuz Amerika görmüş mü? diye sordu. Sonrasında gözün iyi iyi diye gönderdi beni. 2019 yılında korneamı kaybettim. Eskişehir’de bulunan doktorum korneamı tekrar kurtarmaya çalıştı ve yoğun bir damla tedavisine başladı. Bu esnada S. Göker’e ulaşmaya çalıştım. Önceki çalıştığı yerden ayrıldığını öğrendim. Kendi imkanlarımda doktora ulaştım.”

HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATACAĞIM 
“2019'dan 2020 yılına kadar yoğun damla tedavisi yaşandı fakat korneamı kurtaramadılar. 2020 yılında Prof. Dr. V. Kaya, kornea naklimi yaptı. 2020'de 2022'nin yaz aylarına kadar yoğun damla tedavisi içindeydim. Her ay İstanbul'a gittim. 2022'nin sonunda bütün dikişlerim alındı korneanın artık bana uygun olduğu yüzde 70 görebileceğimi söylediler, akıllı lens yerleştirildi ama ben şuan yüzde 10 görüyorum. 4-5 yıldır hem maddi hem manevi çöküş yaşadım. Hukuki sürece gideceğim” dedi.

Haber Merkezi 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dünya