Hastane ihmali ayak parmaklarından etti!

Kırıkkale’de Organize Sanayi Bölgesi’nde bir fabrikada çalışan ve ayağını helezon makinesine kaptıran Kadir Özer (42) hastanelerin zamanında gerekli müdahaleyi yapmaması nedeniyle üç ayak parmağını kaybetti. 

SIKIŞTIĞI YERDEN 1,5 SAATTE KURTARILDI  
Yaklaşık 6 yıldır Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan bir fabrikada çalışan evli ve iki çocuk babası 42 yaşındaki Kadir Özer, yaklaşık 6 ay önce talihsiz bir kaza yaşadı. Çalıştığı fabrikada sabah mesai saatleri içerisinde ham madde temizliği yaparken ayağını helezon makinesine kaptıran Özer, sıkıştığı yerden Yahşihan Belediyesi İtfaiye ekiplerinin yardımıyla kurtuldu. Yaklaşık 1,5 saat süren çalışma sonucu sıkıştığı yerden kurtarılan Özer, 112 acil servis ambulansıyla Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. 

5 SAAT BOYUNCA DOKTOR BEKLEDİM 
Sıkıştığı yerde sağ üç ayak parmağı zedelenen Özer’e Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde cerrah olmadığı iddiasıyla müdahale yapılmadı. Ankara Üniversitesi İbni Sina Hastanesi’ne sevk edilen Özer, olayın yaşandığı gün sabah saat 11.00 sularında hastaneye ulaştı. Dayanılmaz bir acı yaşadığını ve yarı baygın halde olduğunu söyleyen Özer, burada gerekli tetkiklerin yapılmasının ardından acil servisinde 5 saat boyunca doktoru beklediğini söyledi. Bu geçen süreç sonunda doktorun özel sekreterine ulaşabildiklerini belirten Özer, “Biz hastayı kabul etmiyoruz, müdahaleyi burada yapamayız diyerek istediğimiz hastaneye gidebileceğimizi söylediler" dedi.

HASTANELER BENİ KABUL ETMEDİ 
Hem kendisinin hem de aile yakınlarının bu duruma itiraz ettiğini vurgulayan Özer, “Daha fazla zaman kaybetmeden hemen Ankara Şehir Hastanesi’ne gittik. Saat 17.00 civarında hastaneye ulaştık. Burada da gerekli tetkikler yapıldıktan sonra yine hastanenin kabul etmemesi sonucu gece 00.00’a kadar müdahale edilmesini bekledik. Çaba ve gayretlerimiz sonuç verdi ve Ortopedi ile Mikro Cerrahi uzmanları tarafından ameliyat yapıldı. Uzun süre bekletildiğim için zedelenen dokularımın öldüğünü söylediler. Toplamda üç kere ameliyat oldum. İlkinde parmaklarım dikildi, hücrelerim zarar gördüğü için tutmadı ve sonrasında parmaklarım kesilmek zorunda kaldı.”

1 AY BOYUNCA TEDAVİ GÖRDÜM 
“Sol kolumun üzerinden doku alınarak doku nakli yapıldı ve ben sağ ayak iki parmağımı kaybettim. Ameliyat sonrasında 1 ay boyunca hastanede tedavi gördüm. Bu süreçte ailemin ve benim psikolojim bozuldu. Çok zor günler yaşadık. Gerekli müdahaleyi zamanında yapmadıkları için ben parmaklarımı kaybettim. Hukuki süreci başlattım, gerekli yerlere başvurdum. Devletimizin bütün yetkililerine sesleniyorum, benim yaşadığım bu mağduriyeti görsünler. Belki parmaklarım geri gelmeyecek ama aynı durumu yaşayan başkaları olursa onlar için şimdiden önlem alınmış olur” dedi. 

Gazetekale Haber Merkezi 


 


64591342bc672.2.png

64591342d5fc9.1.png

645913435207f.3.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dünya