Sonsuzluk için son 2 dakika

Sonsuzluk için son 2 dakika
Köşe yazarı Hatice Akgül'ün 'Sonsuzluk için son 2 dakika' adlı köşe yazısı.

Bir gün mearic suresini okuyordum. 4. ayete gelince duraksadım. Ayette şöyle buyuruyor: "Melekler ve ruh miktarı 5 bin yıl olan bir günde arşa yükseliyor." Çok şaşırdım bize göre 5 bin yıl yani dünyaya göre 5 bin yıl Melek'e göre bir günmüş.  

Merak ettim dünyada 100 yıl yaşayan bir insan acaba o Melek'e göre ne kadar yaşamış oluyor? Zaman izafi çünkü. Hesabını yaptım 5 bin yılı önce aya çevirdim sonra güne çevirdim korkunç bir rakam çıktı ortaya dünyada 100 yıl yaşayan bir insan o Melek'e göre sadece 3 dakika yaşamış oluyor Hz Muhammed (s.a.v) Ahirzaman peygamberi 1500 yıl oldu vefat edeli ve hala kıyamet kopmadı. Ama bu sana göre 1500 yıl oldu. Halbuki bu hesaba göre sadece 40 dakika geçti efendimiz vefat edeli 40 dakika daha bir saat bile değil. 

Dolayısıyla dünya hayatını 50 yıl 60 yıl yaşayan bir insan o Meleğe göre sadece birkaç dakika yaşamış oluyor. O zaman şunu göz önüne almak zorundayız. Değerli okuyucular ebedi hayatımız için elimizde yaklaşık 2 dakikamız var. Sadece bu kadar. Dünya boş diyerek kendimizi kandırmayalım.  Dünya yalan diye kendimizi kandırmayalım. Yalan olan biziz ve bu 2 dakika içerisinde Ebedi hayatı kazandık kazandık 2 dakikayı iyi değerlendirelim. Kazanmamız gereken bir sonsuzluk var.  

Köşe yazısının devamı okumak için tıklayın!


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dünya