Kalp dostu besinler neler 

Kalp dostu besinler neler 
Günlük hayatın koşuşturması, bulunduğumuz ortamın etkisi derken kalp sağlığını olumsuz etkileyecek birçok besinler tüketiyoruz. Kalp dostu besinlerin neler olduğu ise haberimizde. 

ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLAMAKTA
Tükettiğimiz besinlerle giderek her gün bozulan kalp sağlığı günümüzde oldukça artmakta. Kalp dostu besinler nelerdir sizler için derledik. Sağlıklı kalbe giden yolda spor önemli olduğu kadar sağlıklı beslenmenin önemi de büyüktür. Günlük hayatta tüketilen besinlerin, kalp damarlarını temizlemesi ve kalp sağlığının korunması için önemli katkılar sağlamakta.

Zeytin - zeytinyağı: içerisinde ki tekli doymamış yağ asitleri, damar sertliğini giderir kalp krizi riskini düşürür ve kalp sağlığının faydalı besin örneğidir.

Çay: Yapılan araştırmalara göre günde 3-4 bardak çay tüketiminin kalp rahatsızlığını iyi geldiği söylenmektedir. Özellikle yeşil çayın LDL kolestrol ve trigliserid değerlerinde iyileştirici ve seviyesinde tutma rolu oynadığını söylemek mümkün
 
Yumurta: ölçülü tüketildiğinde içerisinde bulunan yağlar, vitamin ve lesitin kalbe zarar vermeyen, kalp sağlığını koruyan besindir

Yağlı balıklar: yağlı balıklarda Omega 3 yaş asidi  yüksek oranda bulunması ile listenin en tercih edilen besin öğesi. Kalp sağlığını koruması bir yana kalp sağlığı problemi yaşayan hastalar içinde bire bir fayda sağladığını söylemek mümkün. Haftada en az 2 kere haşlama ya da ızgara balık tüketimi uzmanlar tarafından tavsiye edilmektedir.

Ceviz: Yüksek polifenol içeriğine sahip. Omega3- Omega6 gibi sağlıklı yağlar kalp ve damar hastalıkları açısından faydalı besinler arasında güçlü rol oynadığını söylemek mümkün. 

Yaban mersini: yüksek oranda lif, C vitamini ve antioksidan kaynağı olan yaban mersini, kalp sağlığına fayda sağlayabilir. Antioksidan açısından zengin meyvelerle birlikte tüketimi kalp sağlığını destekleme oranı daha yüksek olacaktır.

Ispanak: demir gibi önemli vitamin- mineralleri içeren sebze olması. Kullanım sürecinde kalbin basıncını düzenler, kalp sisteminin düzgün çalışmasını sağlar . Ancak doktor gözetimi eşliğinde tüketimi önemli bir besindir. İçerisinde bulundurduğu oksalik asit, böbrek taşı ve gut hastalığı gibi hastalıklar tüketimde dikkat ve doktor eşliğinde kullanılması gerekir.

Avokado: doymamış yağlar, potasyum ve lif zengini bir besindir. Çeşitli kalp hastalıklarını azaltması,  yüksek kolestrol ve kan basıncını düşürmektedir. Yüksek kaloriye sahip besinin porsiyon miktarının ayarlanması tüketici için öneme sahiptir.

Kalbe iyi gelen meyve – sebzeler 
•    Çilek
•    Ahududu
•    Böğürtlen 
•    Kızılcık
•    Brüksel lahanası
•    Marul
•    Kabak
•    Havuç


 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.