Karakeçili’de muhteşem şenlik

Karakeçili’de muhteşem şenlik
 Haber Merkezi
Kırıkkale’nin Karakeçili İlçesinde her yıl olduğu gibi bu yılda geleneksel hale getirilen 30. Karakeçili Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Uluslararası Kültür Şenliği düzenlendi. Renkli görüntülerin oluştuğu şenlikte 7’den 70’e herkes gönüllerince eğlendi.

KONSERLER HERKESİ COŞTURDU

Kırıkkale Valiliği’nin himayelerinde, Karakeçili Kaymakamlığı ve Karakeçili Belediyesi’nin katkılarıyla kamu kaynakları kullanılmadan 30. Karakeçili Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Uluslararası Kültür Şenliği düzenlendi. İki gün boyunca süren şenlikte renkli görüntüler oluştu. Kortej yürüyüşü ile başlayan şenlik, mehteran gösterisi, konserler Ankara Seymen ekiplerinin gösterileri ve farklı etkinliklerle devam etti.

ahmet-onal.jpg

JANDARMA NEFES KESTİ

Jandarma Çelik Kanat Helikopteri tarafından düzenlenen gösteri nefesleri kesti. Akşam saatlerinde düzenlenen konserler ise herkesi coşturdu. Renkli görüntülerin oluştuğu şenlikte 7’den 70’e herkes gönüllerince eğlendi. Yörük çadırlarının kurulduğu şenlikte, kültür ve tarihi geçmişe ait değerlerin yaşatılmasına yönelik görseller oluşturuldu. Yörük nineler ve dedeler şenlikte giydikleri yöresel kıyafetlerle büyük dikkat çekti.

takdim-001.jpg

ÜZÜM SALKIMI GÖSTERİSİ İLGİ GÖRDÜ

Oğuzların iki kolundan biri olan Bozokların Kayı boyuna mensup Karakeçili aşireti, Kırıkkale’nin Karakeçili ilçesinde düzenlenen 30. Karakeçili Ertuğrul Gazi’yi Anma Uluslararası Kültür Şenliği’nde bir araya geldi. Valilik koordinesinde kaymakamlık tarafından düzenlenen şenlik, belediye binası önünde mehter takımı eşliğinde gerçekleşen kortej yürüyüşüyle başladı, ilçe stadında da çeşitli gösterilerle devam etti. İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığına bağlı mehteran takımının seslendirdiği marşlar ve Çelik Kanatlar Timi’nin sergilediği "üzüm salkımı" gösterisi büyük ilgi topladı.

orta-oyn.jpg

KATILIMCILARA YÖRÜK KÜLTÜRÜ TANITILDI

Şanlıurfa Sıra Gecesi halk oyunları ekibinin performansları, öğrencilerin ok atma gösterileri ve güreş müsabakaları da renkli görüntülere sahne oldu. Kurulan kıl çadırlar, geleneksel kıyafetler ve sergilenen oyunlarla katılımcılara Yörük kültürü tanıtıldı. Kırıkkale Valiliği himayelerinde Karakeçili Kaymakamlığı organizasyonuyla “30 Karakeçili Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Uluslarası Kültür Şenliği" etkinliği düzenlendi. Sabahtan akşama kadar beğeniyle takip edilen şenliğe; Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal, Karakeçili Kaymakamı İbrahim Ergin, Karakeçili Belediye Başkanı Hüseyin Özçelik, Kırıkkale Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Eldemir, İlçe Belediye Başkanları, Sultan 2. Abdülhamid'in 4. kuşak torunu ve Devlet-i Aliyye Ocakları Başkanı Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, Türkiye’nin çeşitli illerinden ve Kırıkkale'den Yörük Türkmenlerin de dahil olduğu çok sayıda vatandaş katıldı.

foto-cekimi.jpg

GEÇMİŞİMİZİ GELECEĞE AKTARIYORUZ

Karakeçili Kaymakamı İbrahim Ergin ve Karakeçili Belediye Başkanı Hüseyin Özçelik, şenliğe katılan herkese teşekkür etti. Bu etkinliğin her yıl düzenlendiğini belirten Ergin, “Geçmiş tarihimizi günümüze kadar taşımaktan dolayı onur ve gurur duyuyoruz” dedi. Başkan Özçelik ise; “Kamu kaynakları kullanmadan yaptığımız bu şenliğimizdeki bütün yaşantılar, gelecek nesillere aktarılan en güzel kültürel mirastır. Geçmişimizde ne gibi tarihi ve kültürel yaşantılar olmuş onları günümüze kadar getirmek ve ileriye taşımak büyük bir çabanın, gayretin eseridir” şeklinde konuştu.

sapkali.jpg

MİLLETİMİZİN EN ÖNEMLİ ÖZELLİĞİ CESARETİDİR

Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal, “Her yıl katılıyorum. Her yıl yanınızda oluyorum. Ama bu dönem çok büyük coşku ve heyecan görüyorum. Bu coşkuyu bize yaşatan tüm bürokratlarımıza, sayın Valimize teşekkür ediyorum. Türk Milleti’nin en önemli özelliği birliği ve beraberlidir. Türk Milleti’nin en önemli özelliği gücüdür, kuvvetidir. Milletimizin en önemli özelliği cesaretidir. Bu cesaretini atalarından, dedelerinden almıştır. Ne mutlu ki bu mirası bugünde yaşatıyoruz.”

kalabalik.jpg

BİZ HER ZAMAN BİR VE BERABERİZ

Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, şenlikte yaptığı açıklamada, Türk milletinin tarih boyunca adalet ve merhamet ilkeleriyle hareket ettiğini söyledi. Vali Makas, "Yüce Türk milleti, mazlumun yanında duran, işgal amacıyla değil, fetih amacıyla hareket eden bir millettir. Farklı etnik kökenlerden gelen tüm vatandaşlarımızla bir ve beraberiz. Gönül coğrafyamızda Kırgız, Tatar, Kazak; Anadolu’da ise Kürt, Türk, Laz, Çerkez ayrımı yapmaksızın, mezhebi Şafi, Sünni ya da Alevi olsun, hepimiz bir ve beraberiz" dedi.

BU TOPRAKLAR, ECDADIMIZI HATIRLATIYOR

Osmanlı padişahı 2. Abdülhamid’in 4. kuşak torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, yaklaşık 30 yıldır devam eden bir geleneği yaşattıklarını belirterek, Ertuğrul Gazi’yi anmanın kendileri için büyük bir şeref olduğunu ifade etti. Osmanoğlu, "Bu bizim için çok güzel bir şeref. Karakeçili aşiretiyle birlikte bir araya gelmenin mutluluğunu paylaştık. "Osmanlı döneminde nasıl ki azar azar evlerinden bir şey alınıyorsa aynı şekilde burada da öyle yapıldı. Gerçekten bu topraklar ziyaret edilmesi lazım, ecdadımızı hatırlatıyor" şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.