Kırıkkale, Yozgat, Kırşehir, Çankırı bu şenlikte buluştu

Kırıkkale, Yozgat, Kırşehir, Çankırı bu şenlikte buluştu
 Haber Merkezi
Kırıkkale’nin Karakeçili İlçesinde düzenlenen 30. Karakeçili Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Uluslararası Kültür Şenliği’nde renkli görüntüler oluştu. Kırıkkale başta olmak üzere Kırşehir, Çankırı, Kayseri, Yozgat gibi bir çok ilden şenliğe katılım oldu.

HEP BİRLİKTE YÜRÜYÜŞ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Her yıl olduğu gibi bu yılda Kırıkkale’nin Karakeçili İlçesinde 30. Karakeçili Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Uluslararası Kültür Şenliği düzenlendi.

bayrak.jpg

Geleneksel hale gelen Uluslararası şenlikte Kırıkkale başta olmak üzere Yozgat, Kırşehir, Çankırı, Ankara ve birçok ilden katılım oldu. Oğuzların iki kolundan biri olan Bozokların Kayı boyuna mensup Karakeçili aşireti, Kırıkkale’nin Karakeçili ilçesinde düzenlenen 30. Karakeçili Ertuğrul Gazi’yi Anma Uluslararası Kültür Şenliği’nde bir araya geldi.

akrbasi.jpg

HALK OYUNLARI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Valilik koordinesinde kaymakamlık tarafından düzenlenen şenlik, belediye binası önünde mehter takımı eşliğinde gerçekleşen kortej yürüyüşüyle başladı, ilçe stadında da çeşitli gösterilerle devam etti.

blurr.jpg

İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığına bağlı mehteran takımının seslendirdiği marşlar ve Çelik Kanatlar Timi’nin sergilediği "üzüm salkımı" gösterisi büyük ilgi topladı.

davul.jpg

Şanlıurfa Sıra Gecesi halk oyunları ekibinin performansları, öğrencilerin ok atma gösterileri ve güreş müsabakaları da renkli görüntülere sahne oldu. Kurulan kıl çadırlar, geleneksel kıyafetler ve sergilenen oyunlarla katılımcılara Yörük kültürü tanıtıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.