Sağlığınızı bayramda tehlikeye atmayın

Sağlığınızı bayramda tehlikeye atmayın
İl Sağlık Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi vatandaşları beslenme konusunda uyardı. Güngüneş, beslenme düzeninin korunması gerektiğini belirterek, “Fazla tüketim ile sağlığınızdan olmayın” dedi.Sağlığınızı bayramda tehlikeye atmayın
İl Sağlık Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi vatandaşları beslenme konusunda uyardı. Güngüneş, beslenme düzeninin korunması gerektiğini belirterek, “Fazla tüketim ile sağlığınızdan olmayın” dedi.
SİNDİRİMİ ZORLAŞTIRABİLİR Yarın idrak edeceğimiz Ramazan Bayramı öncesi Güngüneş, beslenme konusunda vatandaşları uyardı. Beslenme düzeyinin korunması gerektiğine dikkat çeken Güngüneş, “Ramazan ayında günlük öğün sayısının azalması ve beslenme düzeninde meydana gelen değişiklikler nedeniyle, kişiler bayramda öğün sayısının artması ve daha fazla yemek yeme istediğinden ötürü bazı sindirim sistemi rahatsızlıkları ile karşılaşabilirler” dedi. RAHATSIZLIKLARA YOL AÇABİLİR Güngüneş, “Geleneksel olarak bayramda ikram edilen şeker, çikolata ve hamur işleri (börek, baklava vb) gibi gıdalar kan şekerini hızla yükselten, enerji içeriği yüksek gıdalardır. Bu gıdaları bayramda birdenbire sık tüketmek sindirim sistemi problemlerine ve kan şekerinin hızlı yükselmesine neden olarak çeşitli rahatsızlıklara yol açabilir. Bu nedenle bayram ziyaretlerinde sunulan ikramlara dikkat edilmeli, aşırıya kaçılmamalı, yeterli ve dengeli beslenme ilkelerini unutmamalıdır. ANİDEN ARTTIRMAYINIZ “Bayram süresince de yeterli ve dengeli beslenmek için, beş temel besin grubunda bulunan besinlerden yeterli miktarlarda alınmalıdır. Bu besin grupları; süt ve süt ürünleri grubu, et-yumurta-kurubaklagiller grubu, sebze grubu, meyve grubu ile ekmek ve tahıllar grubudur. Türkiye‘ye özgü beslenme alışkanlıklarına dayanan besin grupları “Sağlıklı Yemek Tabağı” olarak geliştirilmiştir. Ramazan ayının sonlanması ile beraber tüketilecek yiyeceklerin miktarını aniden arttırmayınız.” YARARLI OLACAKTIR “Öğün araları en az 2 en fazla 4-5 saat olacak şekilde düzenleyiniz. Buna göre öğün sayısı 3 olarak planlanabilir. Gerektiğinde ara öğünlerde taze meyveler ve az şekerli meyve kompostoları, ayran gibi içecekler beslenme düzenine eklenebilir. Bayram sabahı hafif bir kahvaltı ile güne başlanmalıdır. Kahvaltıda kızartma, kavurma yöntemleriyle pişirilmiş besinler yenilmemelidir. Bayram ziyaretlerinde geleneksel olarak tatlı ikramı olacağından kahvaltıda şeker, bal vb. tatlı besinlerin bulundurulmaması yararlı olacaktır” dedi. Bir Önceki Haberimiz Yılmazer'den Tavsiye Açııklaması Haberini de okuyabilirsiniz.

Sağlığınızı-bayramda-tehlikeye-atmayın.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.