Alaaddin Güneşer

Alaaddin Güneşer

Sessiz devrim 


 Umut, hayal, arzu, istek, temenni ve gayret güzel hasletler. Bu hasletlerin gerçekleşe bilmesi için bir dehaya ihtiyaç duyulacağı herkesçe malum bir durum. İnsanlık hep böyle dehaları beklerken geçmiş yıllarda ortaya çıkmış bu gibi dehalar hala günümüzde örnek alınmakta ve çizmiş oldukları çizgiler toplum tarafından kullanılmaktadır. 
     Karanlığın tüm dünyayı kapladığı, zulmün zirve yaptığı, insanlığın unutulduğu, değerlerin kaybolduğu. İlişkilerin sonlandığı bir zamanda hep böyle bir insan ortaya çıkmış, toplum düzenini baştan aşağı değiştirmiştir.
     Karanlığa aydınlık, zulme adalet, mazluma umut, katı kalplere yumuşaklık, kimsesizlere kimse, yetime şevkat, çaresize çare olan bu insanlar her zaman çok sevilmiş, hatta yürüdükleri yolda hiç düşünmeden canlar feda edilmiştir.
     Rebiül Evvel ayının 12’ci gecesi işte böyle bir gündür. Allahın Rasulü (sav) bu gecede dünyaya gelmiş, kadınların değer görmediği, yetimin horlandığı, mazlumun umudunu kaybettiği, çaresizlerin tükendiği biz zaman diliminde tüm insanlığa umut olmuştur.
     Koymuş olduğu kurallar ve insani ilişkileri sayesinde kalplerde taht kurmuş, bu uğurda her alanda mücadele etmiş ve söyledikleri ve yaptıklarının hala aksi isbat  edilememiş, kimileri tarafından büyük bir devrimci, kimileri tarafından da ilahi bir temsilci olarak kabullenilmiştir.
     Yaşanmasını arzuladığı hayat tarzının hala hayatımıza huzur, mutluluk, sükûnet ve ferahlık verdiği her kesim tarafından kabullenilmiş, hatta taklitleri yapılmaya çalışılsa da bu pek mümkün olmamıştır.
     Taklitlerin neden başarılı olamadığı sorusuna samimiyetsizlik cevabını verebiliriz. Gününüz dünya insanlarının üçte birinin izinden gittiği, rüyalarında görmek için çaba sarf ettiği, hayatlarını hayatına benzetmeye çalıştığı bu eşsiz insan hala mazlumun umudu, çaresizin çaresi, kimsesizin kimsesi, adalet ışığı, hayat rehberi ve yaşam tarzı olarak önümüzde gün ışığı gibi durmaktadır.
     Pervasızca kutlanan doğum gününleri, hayasızca düzenlenen partiler, verilen kokteyillere inat bizde Peygamber Efendimizin doğum gününe sahip çıkacağız unutmayacağız ve asla unutturmayacağız.
     İyi ki doğdun Efendilerin Efendisi, İYİ Kİ DOĞDUN CAN PEYGAMBERİM.
 

Bu yazı toplam 96 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Alaaddin Güneşer Arşivi