Başar Özdemir

Başar Özdemir

Filenin Sultanları 

Aynı sene içinde hem dünya şampiyonu, hem Avrupa şampiyonu olmak her ülke takımına futboldan, basketbola, voleybola hangi takım sporunu ele alırsak alalım herkese nasip olmaz. Milyonları ekran başında tutan Türkiye Bayan Milli Voleybol Takımı’na bir teşekkür mü, bin teşekkür mü borcumuz var bilemiyorum.
Sosyal medya paylaşımları, whatsapp durumları, instagram, facebook durumları beni  Türk Milli Futbol takımının, Türk Milli Basketbol Takımının özellikle 2001 ve 2002 deki günlerine götürdü diyebilirim. O zamanlar sosyal medya bu kadar yaygın değildi daha doğrusu tüm dünyada yaygın değildi. Sevincimizi sokaklara çıkarak paylaştığımız günleri özlemiştik. 85 milyonun ortak paydasıdır bu topraklar bu şanlı bayrak hangi spor olursa olsun ekran karşısına geçeriz. 
Sanki Roberto Carlos’u biz çalımlıyormuş gibi hissediyoruz sanki o ribaundu Mirsad Türkcan değilde biz almışızdır sanki o smaçı Melissa Vargas değilde biz atmışız gibi hissederiz ortak duygular böyledir. Dünyanın neresinde olursanız olun, nereli olursanız olun, ortak hissiyatlar böyledir.
Bir ülkenin insanlarını aynı duyguda birleştirmek mutluluktan ağlatmak; 
İtalya’nın Umbria bölgesinde Perugia’ya bağlı Foligno kentinde doğan Daniele Santarelli’ye
Erik Dalı oynatmak herhalde herkese nasip olmaz diye düşünüyorum. Aynı amaç doğrultusunda aynı hedefe şampiyonluğa doğru yürüyen, şampiyonluğa smaç atan  Melissa Vargas, Ebrar Karakurt, Hande Baladın, Zehra Güneş, Elif Şahin, Ayça Aykaç, Eda Erdem Dündar, Aslı Kalaç, Cansu Özbay, Gizem Örge, İlkin Aydın, Simge Aköz, Derya Cebecioğlu ve Kübra Akman isimleri   unutmak olmaz ayıp olur, nezaketsiz olur, emeğe saygısızlık olur diye düşündüm. Artık Türkiye Bayan Milli Voleybol takımı bence bir dünya ekolüdür diye düşünüyorum.
Eskiden Küba’yı görünce ekol derdik şu anda herhalde tüm dünya Filenin sultanlarını görmüştür görmeyen kalmamıştır.
Önce Dünya Şampiyonası Finalinde Çin’i 3-1 yenen sonrasında Avrupa şampiyonası finalinde 
Sırbistan’ ı 3-2 ile geçip Avrupa’nın en büyüğü olan Filenin Sultanlarıdır.
Cumhuriyetimizin 100. Yılında ülkemizi onurlandıran, gururlandırmışlardır. Teknik ekipten, Antrenöre, Malzemecisinden,Pasörüne,Smaçörüne
Hepimizi mutluluktan erik dalı oynatmak aynı mutluluğa ortak etmek, aynı mutluluğu paylaşmak bizi mutlu etti. Tebrikler ve teşekkürler Filenin Sultanları 
Grazie !  Daniele Santarelli 
Teşekkürler...
Haydi Erik Dalı
Haydi...
Saygılarımla 
 

Bu yazı toplam 21 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Başar Özdemir Arşivi