Baloğlu: “Bizler gönülleri kazandık”

Baloğlu: “Bizler gönülleri kazandık”
31 Mart Mahalli İdareler Seçimi sonrasında Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kırıkkale İl Başkanlığı yönetimi, basın mensuplarıyla bir araya gelerek seçim değerlendirmesinde bulundu. İlçe belediye başkanlıkları, il genel ve belediye meclis üyesi nezdinde başarılı olduklarını vurgulayan Baloğlu, “Teşkilat olarak daha çok çalışacağız” dedi.

31 Mart Mahalli İdareler Seçimi sonrasında Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kırıkkale İl Başkanlığı yönetimi, basın mensuplarıyla bir araya gelerek seçim değerlendirmesinde bulundu. İlçe belediye başkanlıkları, il genel ve belediye meclis üyesi nezdinde başarılı olduklarını vurgulayan Baloğlu, “Teşkilat olarak daha çok çalışacağız” dedi.

MHP’DE BİRLİK VE BERABERLİK

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Erdal Baloğlu, Milletvekili Halil Öztürk, Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik, Karakeçili Belediye Başkanı Veysel Aydemir, Hacılar Belediye Başkanı Mehmet Koyuncu, Merkez ilçe başkanı Av. Murat Abalı, Ülkü Ocakları Başkanı Tolgahan Toraman, parti yönetimi, ilçe başkanları, il genel üyeleri ve belediye meclis üyeleri 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi sonrasında, Derya Alabalık’ta basın mensuplarıyla bir araya geldi.

4 BELEDİYE BAŞKANI, 8 İL GENEL, 49 BELEDİYE MECLİS ÜYESİ

Seçimin genel değerlendirmesini yapan Başkan Baloğlu, “31 Mart mahalli idareler seçiminde seçim bölgelerinde ittifak halinde değil, her siyasi parti kendi bölgelerinde kendi adı altında girdi. MHP Kırıkkale’de ki 11 belediye başkanlığının 4 ünü kazanmıştır. Bunun yanında toplam 23 tane olan il genel meclis üyeliğinin 8 tanesini, merkez ve ilçelerimiz dahil olmak üzere 49 tane belediye meclis üyesiyle temsil etme hakkı kazanmıştır. Bu rakamlar 2014 yılı mahalli idareler seçimini baz aldığımız zaman yüzde 300-400 oranında oy oranımızı artırdığımızı gösteriyor” dedi.

BAZI BÖLGELERDE TÜRKİYE REKORU KIRDIK

“Bizim açımızdan değerlendirildiğinde oranlar yüzde 300-400 bazı bölgelerimizde de Türkiye rekoru kırarak seçimi kazanmıştır.  Bir sonraki seçimde çok az oy farkları ile kaybettiğimiz bölgelerde bir sonraki seçimde MHP’nin üretken belediyecilik anlayışlı hizmeti ile tanışacaktır.  Delice ilçemizde bugüne kadar aldığımız oy oranının en düşüğünü aldık. Almamız gereken dersleri burada alarak, kendimize de öz eleştiri yaparak yeniden birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. İlçe başkanımız ve adaylarımıza yapmış oldukları çalışmalara teşekkür ediyorum. Oradaki konjonktür biraz farklı. Geçmiş yıllara dayanan eksiklikler var. İnşallah ileriki dönemlerde o bölgeyi çözeceğimize inanıyorum.”

BÜTÜN SEÇMENLERİMİZİN YANINDAYIZ

“Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin talimatlarıyla görev yaptığımız süre içerisinde MHP il, ilçe ve bağlı teşkilatlarının duruş ve Kırıkkale’nin değerlerine sahip çıkması açısından nazik, kibar ve hassasiyetli yaklaşımlarını sürdürmeleri adına bu anlayış ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Taraflı tarafsız bütün seçmenlerin en ufak sıkıntılarında yanlarında olmaya gayret ediyoruz. Bu seçimlerde ufak bir etken olabilir bunun yanında adayımızın, adaylarımızın çalışmaları, ekipleri, genel siyaset ve konjonktür ve bölgecilik anlayışları da seçimleri etkileyen unsurlar arasındadır. MHP Kırıkkale Belediyesi’nde 25 bin 445 oy alarak yüzde 23.46 oy almıştır. Bu sonuç elbette ki diğer sonuçlara göre düşük bir oy oranıdır üçüncü parti olduk. Bunun da sorumluluğu, başarının sorumluluğu nasıl tüm teşkilatlarımızınsa başarısızlığının sorumluluğu da teşkilat olarak üzerimizdedir.”

İL GENEL NEZDİNDE İKİNCİ PARTİYİZ

“Bundan sonrası için daha hassas çalışıp, yaptığımız hataları tespit edip tekrar aynı hataları tekrarlamamak için çalışma yapacağız. Merkez adayımız Serdar Yarar’da 19 Kasım tarihinden itibaren seçimin bittiği gün akşama kadar göstermiş olduğu özverili çalışmalar için teşekkür ederiz. İl genel meclis üyelerinin aldığı oylar partilerin genel oylarını temsil eder Türkiye genelinde. MHP Türkiye genelinde seçime girdiği il genel meclis üyeliği konusunda yüzde 18’in üzerinde oy alarak, AK Parti’den sonra ikinci parti olmuştur. Belediyelerini 130  civarından 230’a çıkartarak önemli bir başarı elde etmiştir” dedi.

DAHA GÜZEL YAHŞİHAN İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, “Yahşihan önemli bir bölgede yer alıyor. Yahşihan seçimleri, Kırıkkale’nin seçimleri kadar önemliydi. Özellikle Yahşihan’da bir kaos beklentisi vardı. Eski belediye başkanımıza da teşekkür ediyoruz, güzel bir seçim atmosferi geçirdi. Dertlenme yeri değil, tabii ki bizler çözüm üretmeye talip olduk. Yahşihan’ı mahvetmişler, Yahşihan’ın içini boşaltmışlar, bizde bunu tekrar güzelleştirmek için elimizden geleni yapacağız. Çünkü Yahşihan önemli bir yer. Benim Ata topraklarım. Toprağım üstünde kimsenin hesap görme hakkı yoktur. Belediyenin parklarını belediyeye, billboardları belediyeye aldık. Daha güzel bir Yahşihan için elimizden gelen çalışmayı yapacağız.”

SULAKYURT’TA OY ORANI 2,5 KATINA ÇIKTI

Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik, “Önemli bir seçim süreci yaşadık. Her zaman yanımda olan parti teşkilatıma teşekkür ederim. Allah’a şükürler olsun ki, Sulakyurt’ta çok ciddi bir oy potansiyelini 2,5 katına çıkartarak yeniden belediye başkanlığı görevini halkımız bizlere layık gördü. Bu seçim sürecinde baya yorulduk, üzüldüğümüz noktalar oldu ve hak etmediğimiz şeylerle karşılaştığımız oldu. Geçmişi irdelemenin artık bir anlamı olmadığını biliyoruz. Bizlere destek sağlayan basın mensuplarımıza da her zaman teşekkür ederim. Bu maç burada galibiyetle bitti. Bizler tekrar 1 Nisan sabahı ileriki seçime hazırlanıyor, halkımıza ciddi hizmetler yapmaya hazırlanıyoruz” şeklinde konuştu.

KARAKEÇİLİ’DE ŞENLİK YENİDEN YAPILACAK

Karakeçili Belediye Başkanı Veysel Aydemir, “Bundan 15 sene önce ben belediye başkanıydım. 2019 yılında yeniden belediye başkanı olarak ilçemize hizmet etme şansı tanındı. Bizde gerçekten zor bir süreçle seçim kazandık. Diğer siyasi partiler tarafından seçim sonuçlarına itiraz edilen bir ilçeyiz. Bundan dolayı da parti teşkilatıma, milletvekilime ve yanımda olan herkese teşekkür ediyorum. Haklı olan hakkımızı aldık. İnşallah Karakeçili’ye çok güzel hizmetler yapacağız. Uluslararası kültür şenliğimiz yapacağız ve bunu bütün dünyaya yeniden tanıtacağız” ifadesinde bulundu.

BENİM TEK DERDİM HACILAR OLACAK

Hacılar Belediye Başkanı Mehmet Koyuncu, “Üç hilali partimizin desteği ve halkımızın desteğiyle belediyemize asma başarısı gösterdik. Burada benim kazanacağıma inandığı için parti teşkilatıma ve milletimize sonsuz teşekkür ediyorum.  Malum belediye başkanının bir anda 54 işçimin işini feshederek, işçilerimin dik duruşuyla, kültür müdürlüğündeki bana oy verecek insanlara yer değiştirmek niyetiyle tehdit edenlere maruz kalarak boyun eğmeyenlere, GAMA’da 26 adet işçimizin savunmasını sağlayan Milletvekilimiz Halil Öztürk’e teşekkür ederim.” dedi.

MHP SEÇİMDÖ ÖZVERİ KAYDETTİ

Son olarak konuşma yapan Milletvekili Halil Öztürk, “Bu camiaya mensup olmak bir onurdur, bir şereftir. 31 Mart Mahalli idareler seçimi 1 Nisan itibariyle sona ermiştir. Bu kapsamda çalışan, emek veren, teşkilatımıza, adaylarımıza, milletimize teşekkür ederim. Büyük bir özveriyle seçim sürecini atlattık. MHP Kırıkkale’de büyük bir özveri kaydetti. Kırıkkale’nin önemli yerlerindeki belediyeleri bünyemize kattık.  İnşallah milletimize ve vatanımıza güzel hizmetler yapılmak nasip olur. Ben seçimde yanımızda bulunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.