Ahmet Gökdemir

Ahmet Gökdemir

Tek sorunumuz bölgecilik!

1989 yılında il olma statüsüne erişen ve Cumhuriyet’in genç şehri olarak tanımlanan şehitler diyarı Kırıkkale, aradan onlarca yıl geçmesine karşın kabuğunu daha yeni yeni kırmaya başlıyor. Bozkır topraklarının savunma sanayi alanında önemli rol oynaması amacıyla gözünü kırpmadan arazilerini MKE fabrikalarının kurulması amacıyla bağışlayan merhum Hüseyin Kahya Hiçyılmaz’ın geçmiş ve gelecek savunma sanayi yatırımlarının yapılmasındaki payı da yadsınamaz.

*******

Geçmişten günümüze baktığımız zaman Kırıkkale; MKE, TÜPRAŞ, Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesi gibi önemli yatırımların adeta göbek taşı. Bu bölge içerisinde Kırıkkale’nin yerli firması ve ikinci fabrikasını tamamlayarak yaklaşık 1000’e yakın kişiye ekmek verecek Sinerji Savunma başta olmak üzere Çanga, Or-Sav gibi köklü kuruluşlar yer alıyor. Aybimaş AVM ise gıda sektörünün yanı sıra yine aynı bu bölgede yaklaşık 40 dönüm bir arazi üzerine 1500 kişinin çalışacağı yeni bir fabrikanın temellerini atıyor. 

*******

Bu yatırımlara binaen devlet eliyle ise Roket-San ile Jandarma Lojistik Merkezi’nin çalışmaları hız kesmeden sürüyor. İlk cümlelerimde de bahsettiğim gibi 33 yıl önce il olan Kırıkkale, Ankara’nın gölgesinden yeni yeni çıkmayı başarmış ve istenilen yatırımları yıllar sonra almaya başlamış. Savunma sanayi alanında özel sektör firmaları bünyesinde binlerce kişiyi çalıştıracak kapasitede yatırımlara imza atarken Kırıkkale’nin yıllardır kangreni olan ‘Bölgecilik’ zihniyeti bu gibi milyon dolarlık yatırımları karalamak için elinden geleni ardına koymuyor. Gerçekten de üzülüyorum, üzülüyorum, üzülüyorum…. 

*******

Çanakkale’de, Malazgirt’te vatanı için mücadele eden yiğitler bugün ki Kırıkkale’de yok sen ‘Kırşehirlisin’, sen ‘Keskinlisin’, yok yok sen ‘Çukurun Adamısın’, sana olmaz sen Obalısın! gibi sözleri duysa acaba ne derdi? Hani vatan, millet? Hani sizin tek çatı altında Kırıkkale sevdanız? Hani bu memleket için bir çivi çakanın alnından öperim diyenleriniz nerede? Siyaset arenasının gün geçtikte ısındığı ve özellikle siyaset arenasında kol gezen bu ‘Bölgecilik’ yıllardır Kırıkkale’ye çok büyük zararlar veriyor. Bu bölgecilik anlayışını başka şehirlerde duyuyor musunuz Allah aşkına!

*******

Şu bölgeden aday gösterirsem şu oyu alırım, şuradan şunu yaparsam şu aday kesin seçilir düşüncesinde olan siyasiler! Bu memlekete artık yazık etmeyin, bu memleketin gençlerine, bu memleketin cengaver yiğitlerine yol açın, istihdam sağlayıcı yatırımlara görüşünüz ne olursa olsun destek verin. Sizler yapılanı alkışlayın, tebrik ve takdir edin.. Sizler bunları yapın ki, sizi örnek alanlarda bu tutum ve davranışları sergilesin! Sözde bölgeci Kırıkkaleli değil, özde Kırıkkaleli olun!
 

Bu yazı toplam 23 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Gökdemir Arşivi