Özgür Dönmez

Özgür Dönmez

Cumhuriyet Şehri Kırıkkale Senin de 100.Yılın Kutlu Olsun

Cumhuriyetimizin 100.yılını şanla şerefle kutluyoruz, tüm hemşerilerimin Cumhuriyet Bayramını kutluyor, başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum, şehit kanları ile sulanmış vatan toprağımız ve cumhuriyetimiz sonsuza kadar payidar kalacaktır.
Kırıkkale’yi Kırıkkale yapan temel etken cumhuriyetin kurulması ile beraber savunma sanayisine dönük fabrikalarının şehrimize kurulmaya başlamasıdır, Kırıkkale’miz için cumhuriyetle aynı yaşta olduğunu iddia etsek pekte yanılmış sayılmayız, Cumhuriyet ile temelleri atılan şehrimiz Kırıkkale’yi bir kaç cümle ile anlatmaya çalıştım!
Cumhuriyet ilan edildikten sonra Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk bir hedefle yola çıkmıştı: “Ülkemizi Muhasır Medeniyetler Seviyesine Çıkarma” işte bu yolda atılmış ilk adım olarak kurulmuş cumhuriyet şehridir Kırıkkale.
Barındırdığı ağır sanayi tesisleri ile ülkenin kalkınmasında, büyümesinde her zaman başrol oynamış cumhuriyet şehridir Kırıkkale.
Ekmek parası için yurdun dört bir yanından gelen yurttaşlara kucak açmış, aş vermiş, iş vermiş cumhuriyet şehridir Kırıkkale.
Doğu ile batıyı, kuzey ile güneyi birbirine bağlayan, hasretlerin sona ermesini sağlayan cumhuriyet şehridir Kırıkkale.
Teröre sayısız şehit ve gazi vererek vatanın yurt olarak kalmasında bedel ödemiş, evlat acısından yüreği ağır ağır yanan anaları babaları olan cumhuriyet şehridir Kırıkkale.
Vatanı ve milleti savunması için silah fabrikası kurulacağını duyup, tüm arazisini devlete bağışlayan Hüseyin Kâhya’nın memleketi olan cumhuriyet şehridir Kırıkkale.
Evine gelen her misafire karnın aç mi diye sormadan, yufka ekmeğinin üzerine bulgur pilavını döküp, patlıcan turşusu ile yediren Ömer amcaların, Hatice teyzelerin yaşadığı cumhuriyet şehridir Kırıkkale.
Kırıkkale ilgili her muhabbette “Koca Bir Köy? diye lafa başlayıp, gitmek için fırsatı olmasına rağmen bir türlü gidemeyenlerin yaşadığı cumhuriyet şehridir Kırıkkale.
Ekmeğini yiyip, suyunu içen, memleket adına hiçbir faydası olmayan, utanmadan ve sıkılmadan sürekli eleştiren kendine bilmez bir kaç kişinin yaşadığı cumhuriyet şehridir Kırıkkale.
Cumhuriyetimiz gibi senin de 100. yılın kutlu olsun Kırıkkale’m, sen vatana, vatanda sana çok şey borçlu, inşallah daha modern daha yaşanası bir kent olarak ilelebet yaşayacaksın.

Bu yazı toplam 34 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Özgür Dönmez Arşivi