Ahmet Gökdemir

Ahmet Gökdemir

Kırıkkale’yi unutmayın!

14 Mayıs sabahına sayılı günler kaldı. Pazar günü sabah itibariyle akşam saat 17.00’ye kadar seçmenler sandık başına giderek yeni dönem için oy kullanacak. Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili olarak TBMM’de Kırıkkale’yi temsil edecek olan adaylar arasında kararını verecek. Kahramanmaraş merkezli 12 il genelinde meydana gelen deprem sonrası ‘sessiz’ propaganda gerçekleştiren siyasi partiler, zaman zaman görsel şovlara da imza attı. Her siyasi partilerin genel başkanları bu sessizliğe nadiren uyarken, bazıları ise illerde mitingler düzenleyerek seçmenlerine seslendi. 


Geçmiş yıllara nazaran her yerde görsel kalabalık oluşturan siyasi parti bayrakları, afişler, broşürler ya da brandalara çok az rastladık. Bangır bangır cadde ve sokaklarda gece gündüz demeden bağıran o meşhur arabaların olmaması da bu sessiz seçim kampanyasının dahili içerisindeydi. Bence bundan sonraki yapılacak seçimlerde bu örnek üzerine yapılabilir diye düşünüyorum. Gelelim Kırıkkale’ye.. İttifaklar içerisinde yer alan ve ittifak dışında olan milletvekili adayları, imkanları dahilinde Kırıkkale’nin mahallelerinde, caddelerinde, ilçelerine, kasabalarında, köylerinde kısacası bütün bölgede basılmadık yer bırakmadı.


Seçmenlerin kapısını çalan siyasileri kırmak istemeyen vatandaşlar, kime oy vereceğini zaman zaman gizlese de zaman zaman açıktan destek verdiğini de beyan etti. Yüzbinlerce insanın yaşadığı bozkırın ve alın teri ve emeğin koktuğu bu şehir Kırıkkale sizin yuvanız sayın vekiller! Mazbatayı alıp, TBMM’de yemin ettikten hemen sonra tekrardan teşekkür ziyaretlerine başlayın. Geçmişteki diğer vekillerin söylemlerinden öğrendiğimiz ‘O yoğun gündem’ diye tabir edilen süreç başlamadan dedelerin, ninelerin ellerinden öpün. Çocukların gözlerinden, size destek veren bütün seçmenlere gönülden bir teşekkür edin.


Siyasi parti görüşleriniz farklı olsa da, Kırıkkale için konacak bir tuğlayı hep birlikte tutun, aynı masa etrafında buluşun. Bu caddenin sokaklarında kol kola gezin, hatta ve hatta geçin Cumhuriyet Meydanı’nın ortasına, gençler arasında meşhur olan o çekirdek-kola keyfi yapın. Artık şu size emanet edilen, size verilen koltuklara bağlı kalmayın! Ankara siyasetiyle Kırıkkale’ye bakmayın. Yüksek İhtisas Hastanesi’nin o rampasını aştıktan sonra Kırıkkale’yi unutmayın. 
Kırıkkale’de ister oturun ister oturmayın ama Kırıkkale’den kopmayın. Seçim döneminde hemen ‘Alo’ dediğiniz o telefonlara, seçim sonrası danışmanlarınız vekilim toplantıda, görüşmede, meclis görüşmesinde gibi klişe kelimeleri söyletmeyin artık. Tarihe not düşürtecek işlere imza atın, birlik olun sahip çıkın şu Kırıkkale’ye. Ankara’da bulunan o makam kapılarınızı bu şehrin insanına kapatmayın. Unutmayın, unutturmayın! 


 

Bu yazı toplam 11 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Gökdemir Arşivi