Mutluluğun Tek Çaresi

   Hayatımızda olan biter her şeye şükretmeyi Yaradan’a teşekkür etmeyi alışkanlık haline getirdiğimizde olmasını istediğimiz şeyleri olmuş gibi hisseder ve en yüce kudrete sonucu teslim edersek O bize, istediğimize ulaşmamız yolundaki ihtimalleri görmemizi sağlar.  
   Biz her şeyi dışarıda arıyoruz. Mutluluğu çocukta arıyoruz, evde arıyoruz, eşte arıyoruz, makamda arıyoruz, iş yerinde arıyoruz, parada arıyoruz. Her şeyi mutlak bir yerde arıyoruz. Sonra ne oluyor biliyor musunuz? Ortada kalıyoruz. Mutluluğu çocukta aradığımız için bir gün çocuk çekiyor gidiyor ortada kalıyoruz, eşte aradığımız için bir gün ihmal ediyor ortada kalıyoruz. İş yerinde patronun işten çıkarıyor ortada kalıyoruz. Peki neden? Çünkü her şeyi onlardan medet umduk ve onlardan bekledik. Zaten onlar seninle olsa bile onların seninle olduğu vakitlerde senin Allah ile irtibatın yoksa bütün dünya seninle olsa ne olacak? Yalnız kalacaksın. Sen onlarla değilsen Allah’ı terketmediysen sana çarede gönderecek dermanda. 
   Bu konuyu birde şu şekilde ele alalım. Madem böyle bir dünya madem biz nefis sahibiyiz o halde size değer kaybettiren hiç bir yerde, mercide, makamda kişide kalmayın. Kaba insanlara ülfet etmeyin. Bu insanlara ilk bakışta macera gibi gelir ama bir süre sonra o da biter. Hayat yumuşaklık, zarafet, dikkat ve rîkat üzerine kurulur. Duygusallık çok mühim bir şeydir. Hayatınızı güzelleştirir. Bu yüzden bu bilinçte olan insanlarla temas kurun özellikle sizi Yaratıcıya götüren insanlarla.    
  Böyle insanlar bulamıyorsanız kitaplara bakın. Bazen bir kitap bir anekdot insanın önüne büyük bir çığır açar. Sizin görmediğinizi gösterir yaşamadığınızı size sunar.  
  Demem o ki: “Yük olur muyum?” diye düşündüğün yere ait değilsin. Kendini kısıtlamak zorunda olduğun yere ait değilsin. Anlatamadığın yere ait değilsin. Anlaşılmadığın yere ait değilsin. 
Kendini kendin gibi hissetmediğin hiçbir yere ait değilsin. Yani sen dünyaya ait değilsin. Allah seni en özel şekilde yarattı. O’nun için çok kıymetlisin. 
  Şunu asla unutma: “Bir gün bu dertlerin bitecek ve sen güneşe çıplak gözle bakacaksın.”
 

Bu yazı toplam 49 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hatice Akgül Arşivi

Yalan

27 Nisan 2023 Perşembe 12:10