Ölçülü Sevmek

ALLAH İÇİN SEVMEK,

ALLAH'IN NASİP ETTİĞİNİ SEVMEK, ASLINDA ALLAH, I SEVMEKTİR.

VE SEN ONU NASIL SEVERSEN

ALLAH'TA SENİ ÖYLE SEVER...

Kalp insan bedeninde küçük hir organdır.Ancak bütün bedenin komuta ve dairesi bu küçücük et parçasının elindedir. İnsan , onun sevdiğini sever, onun kizdigina kızar, onun istediği yere gider, onun yüz çevirdiği yerden uzaklaşır peygamber efendimizin sav lisanıyla " Bu et parçası iyi olursa, bütün vücud iyi olur. Eğer o bozulursa, bütün vücud bozulur. "

İnsan sevdiği kimse ile birlikte nefes alır, onun yanında kendini bulur duygularını tam olarak ifade eder. Bazen mekan ve zaman olarak farklı konumlarda bulunulsa da insanın kalbi sevdiği ile çarpar. Bu yüzden sevdiğimiz kimseyi sevmek seçerken kalbi düşünmek insanın kendine yaptığı görevidir.

Evleneceğimiz kişinin gayesi ve yaşama biçimi çok önemli. Kim ile evlenirsek bir bakıma o olacağız. Kimlik kaybı değil zirâ insan sevdiğine benzer. Allah Rabbini ve haddini bilene düşürsün.

Burada müminlerin annesini ve sahabe kadınların halini düşünelim, Onlar bizden razı olur inşallah. Özellikle Hz Hatice r.a ailesi için ve Allah 'ın rızasını kazanmak için çaba sarf etmiş ve bunun olumlu sonuçlarını görmüş bizde buna hep şahit olduk. Efendimizin gönlünü kazanmasınının en büyük sebeplerinden biri iyi, güler yüzlü ve yumuşak sözlü olmasıdır. Öyle ise kocanıza bu iyiliği yapın taki o size özgü bir nitelik oluncaya kadar. Onun kalbini kazanın ve onun kalbinde size karşı sevgi ve merhameti canlandırın. Burda ölçü alma vermek dengesidir. Siz sevginizle onu el üstünüzde tutarsanız o sizi baş üstünde tutar.

Bu yazı toplam 47 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hatice Akgül Arşivi

Yalan

27 Nisan 2023 Perşembe 12:10