Kendini Sevme Sanatı 

Beni nasıl algıladıklarıyla ilgilenmiyorum. Hayatımda olan herhangi bir şeyin veya bir kimsenin kendi isteği heyecanı ile benimle olmasından memnun olurum. Kendiliğim olan bir hal yaşamak için yeterli... Gerçek özgürlüğün şefkati ve gerçek olan düşüncelerle yaşamak olduğuna inanıyorum. Ayakları yere sağlam basan ve kararlı olan kişiler yokluklarını bile sağlam hissettirirler ve hayatınızdan çıkarken de hiç bir şeyi dökmeden kaliteli giderler. Şu ana kadar yaşadığımız her şeyin bize bir şeyler katmış olduğunu düşünerek yaşarsak üzüldüğümüz her konunun mükafatı altın tepside ikram edilecektir. Allah'ın hazinesinden eksilen bir şey olmadığı gibi senin ondan istemen kalbi itaatını artıracaktır.   


Bazen uç noktada olduğun ancak kararsız kaldığın anlar olur. Örneğin evlilik yapmak istiyorsundur ancak 8 santim boy farkı engel olur. Ya da iş kurmak istiyorsundur Cv de ki sertifikan iptal olur. Hayırlısını isteyip olmadı diye üzülmek gözyaşına sebep olur. Göz yaşında haşa isyana neden olur, o yüzden teslimiyeti güzel yapalım. Ufak çaplı durumları görmeden yaşamaya çalışalım Mevla'nın o sonsuz eşsiz mucizelerin hayatımıza yansıttıkça kalben huzur bulduğumuzu hepimiz bir seferde olsa hissetmişsinizdir. Sana iyi gelen şeylere sarıl sorun olanları kafanda büyüttükçe sabah uyanır uyanmaz aklına ilk gelen durum olur ve gün boyu yüzünün düşmesine sebep olur. Allah böyle istedi demek o kadar muntazam bir cümle ki nasılda rahatlıyor yüreğini bak bir dene.  


Mutluluk insanın kendini mutlu etmesiyle başlar diye bir cümle okudun geçen gün. Tam tersi yaşadığımız doğrudur. insanları mutlu edip onların bizi mutlu etmesini bekliyoruz değil mi? Ama önce Allah ne der diye attığımız her adımda onun razı olmadı işlerden uzak durursak aslında insan kendini  otomatik yoldan mutlu ediyor, değer veriyor. Bu devirde insan değer vermiyorsa kedini kimsede vermez. Yani kuldan beklersen sevgiyi dara düşersin. Önce Allah'ı sev sonra başkalarını sevgiyi yaratan sana o kalp güzelliği ile sevdirir zaten. Uçaklarda bile her hangi bir tehlike anında önce kendinizi koruyun daha sonra yanınızdakiler derler Ama o an Allah'a olan şükür ve tövben olmasa kendini de koruyamazdın böyle tehlike anında ateistler ne diyor diye düşünmedim değil:) Ben yazı yazarken Allah'ın A harfini küçük yazmaktan korkarken onlar Allah yok diyor. Bende bunu buraya iliştirmesem olmazdı.
 

Bu yazı toplam 24 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hatice Akgül Arşivi

Yalan

27 Nisan 2023 Perşembe 12:10